Ексклузивно! Опасни съмнения за мръсни поръчки в bTV!

0
1211

Подозрения за изпълнение на поредица мръсни поръчки в светите дни преди Коледа надвиснаха над уважаваната допреди години bTV покрай задушевните отношения между телевизията и скандалния обвиняем Иво Прокопиев. Месеци наред „телевизията на всички гледни точки“ е рупор на боса на „Капитал“ и трибунал срещу прокуратурата и Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ). Медията не се посвени да се превърне в луксозна сауна, в която теляците – репортери изтриват гърба на Прокопиев и громят опонентите му. Никак не ни се иска да вярваме, че комфортът е подплатен с тлъсти пачки.

Но финикийските аргументи не веднъж са ставали инструмент за нечисти цели. Съвсем скоро ще разберем дали bTV ще се опозори напълно, като изпълни няколко компроматни задачи срещу обществено-значими фигури, или ще направи опит да запази малкото й останало достойнство. Срамните стенограми от аферата „АРГО“ разкриха целия механизъм за медийно и политическо влияние, създадено от грантово зависимото обкръжение на Прокопиев и присъдружните му пионки от журналисти, социолози, политолози и провалени политически проекти на Костов. Ограбеното от приватизацията българско общество вече няма как да бъде заблудено, че очевидно за скандалния бизнесмен и изданията му е много по-лесно да изкривиш истината и да се биеш в гърдите колко си „морален“, докато всъщност изпълняваш поредната долна поръчка.  Изкривяването на фактите и еднопосочното отразяване на действителността сринаха bTV до нивото на агнешка кабеларка. Което стопи не само рейтингите, но и намали цената на медията в пъти.

По тази причина сделката за продажбата на bTV парализира от страх Венелин Петков и компания, защото много добре знаят, че новите собственици едва ли ще допуснат телевизията да продължи да е проводник на нечистоплътни интереси.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук