Ексклузивно от училищен двор! Свалиха ли бурките в Пазарджик (СНИМКИ)

0
1358

В двор на училище в Пазарджик, намиращо се на метри от джамията. Децата, ходещи на училище, посещават ислямския храм.

Носенето на бурки бе официално забранено вчера в Пазарджик

Наредбата е в сила от вчера. Приготвил съм промяната, заяви в ефира на Нова тв директорът на училище, намиращо се на метри от джамията в града. Тенденцията е учениците да посещават ислямския храм преди и след училище.

„Нямаме деца, които да прикриват лицето си. Има такива, които прикриват косите си. Това са единични случаи – в някой клас има по едно-две деца, в други няма. На фона на всичките 600 ученици, това са не повече от 20 деца. Ние като училищно ръководство опитваме да разговаряме с родителите, като ги убеждаваме, че в училище не е нужно да показваме принадлежността си към дадена религия. Някои родители ни разбират и ги махат, други са още в размисъл“, допъва директорът.

Той разказа още, че живее в града от повече от 50 години и почти всички роми са били християни преди време. Напоследък обаче се появили такива, които да показват аксесоари на Исляма. Директорът отказа да коментира дали им се плаща за това.

Той гарантира, че няма различно отношение към децата с кърпите.

Портиерът в училището, който е мюсюлманин, трябва да прави забележка всички учащи, носещи кърпи.

„Предупреждавам ги да ги свалят. Някои обещават, че ще ги махнат, някои абсолютно не ми обръщат внимание. Има и по-културни, и по-разбрани. Аз иначе от малък вярвам в Аллах, но нито жената ми, нито децата ми носят кърпи“, разказва той.

Директорът на училището разказа още, че голяма част от момичетата учат до 6-7 клас, но се омъжват и спират./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук