ЕКСКЛУЗИВНО РАЗСЛЕДВАНЕ НА dailypress-bg.com! Тодор Стефанов на живо от Бургас: 40 дни след жестоката смърт на 11-годишната Никол, Иван твърди пред майка си: Не съм виновен, убиецът е по-голямо момче с маска (СНИМКИ/ВИДЕО)

0
717414
Снимка: Информационна агенция "Дейли Прес" (dailypress-bg.com).

Разследване: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС – БУРГАС

 „Не съм виновен, убиецът на Никол е по-голямо момче с маска. Аз го видях, но той ме заплаши, че ще убие семейството ми”.

Резултат с изображение за Тодор СтефановКлючът към зверското убийство на 11-годишната Никол в Бургас е скрит в телефона й, а в него има доказателства, уличаващи извършителя. Мобилният апарат обаче е повреден и всички опити той да бъде ремонтиран са ударили на камък. Това научи „Дейли Прес“, позовавайки се на източник, запознат с разследването.

Телефонът на петокласничката бе открит в контейнер за смет близо до мястото на екзекуцията. По апарата няма следи от удари, но така или иначе той не работи.

„По всяка вероятност мобилното устройство е било потопено във вода или залято с друга течност, за да бъде повредено умишлено. Не е изключено да е използван и друг механизъм за повреждането му“, коментираха разследващи пред агенция „Дейли Прес“.

По разпореждане на прокуратурата телефонът е изпратен за техническа експертиза с основна задача да се извади цялата информация от харддиска, ако това изобщо е възможно. „Възлагаме огромни надежди на тази експертиза, тя е най-важната и ако успеем, ще знаем какво е правила Никол в деня на убийството, с кого е говорила, какви съобщения е изпращала и получавала“, коментираха криминалисти за „Дейли Прес“.

На този етап се знае единствено, че убитата ученичка и 15-годишният Иван, арестуван за убийството й, не са водили никакви телефонни разговори нито в деня на убийството, нито когато и да било. Това е показала експертизата на телефона на арестувания осмокласник, научи още „Дейли Прес“.

Двамата са комуникирали само през Facebook, но пък профилът на Иван в социалната мрежа е изтрит и до момента не е ясно с кого той е поддържал връзка. За изтрития профил във Facebook е назначена отделна експертиза.Резултат с изображение за 15-годишния Иван

Резултат с изображение за 15-годишния Иван40 дни след жестокото убийство на малката Никол в асансьор в бл. 108 в к-с „Меден рудник” остава мистерия в публичното пространство какво са правили двете деца точно в този блок. Майката на момичето Мими Йончева заяви за „Дейли Прес“, че все още не е виждала чатовете на дъщеря си в социалната мрежа с предполагаемия убиец. Вчера сутрин жената и нейни близки се събраха на гроба на момичето, за да отбележат 40 дни от смъртта на Никол. През това време задържаният за престъплението 15-годишен Иван все още е в ареста и продължава да твърди, че е невинен. „.

„Не съм виновен, убиецът на Никол е по-голямо момче с маска. Аз го видях, но той ме заплаши, че ще убие семейството ми”. Тези  думи  Иван е казал ма  майка си. Според нея на  фаталния 20-ти август той не е прекрачвал прага на бл. 108, а през цялото време си е играл пред вкъщи, като децата разказвали, че въпросното момче с маска се е приближило към неговия блок – 96.

„Днес Иван ми се обади по телефона от ареста и ми каза: „Чакам да ме пуснат”. Това му бяха думичките. Вчера са му взели пръстови отпечатъци и са му направили снимка, но не знаем защо. Той казва, че не убиецът, че е друг. Нищо не знаем за делото,  в неведение сме”, каза още за „Дейли Прес“ майката на Иван – Донка.

Припомняме, че 11-годишната Никол Йончева бе прободена смъртоносно във врата в асансьора на вх. Б на бл. 108 в к-с „Меден рудник”, като от прокуратурата са категорични, че има доказателства, уличаващи  15-годишния Иван Иванов. Според информация на „Дейли Прес“ една от причините, отприщили гнева на момчето е, че той е опитал да целуне Никол, но тя се възпротивила. 

Хиляди майки и бащи се побъркаха тотално, а други хиляди, които не са родители, също влязоха в битка по темата:Резултат с изображение за 15-годишния Иван

Резултат с изображение за 15-годишния ИванКак може деца да пушат наргиле? Сякаш изведнъж след убийството на Никол се стреснаха и за първи път чуха за нещото, с което се забавляват много деца и което е хит сред тях. Всички се вторачиха във вредата от „ориенталското изкушение“ и а-аха да решат, че то е мотив за най-зверското престъпление в блок 108 в бургаския ж.к. „Меден рудник“. Бруталното убийство сякаш стана причина за война срещу Наргилето, което беше издигнато в статута на тоталния убиец. И сякаш не Иван, не някой друг, а именно това уби и закла жестоко ученичката в Бургас.

Няма психолози, няма криминалисти, има обаче здравни власти, които изкараха най-вредния елемент.

А той от години се продава на всеки метър във всевъзможни варианти – електронният му струва 7-10 лева, а по заведенията за младежи в Бургас– около 15 лева. 

Институциите не даваха официални данни за бруталната смърт на Никол, но затова пък се сформираха поредните експертни групи на национално равнище. Не срещу убйството на дете от дете, а срещу ….Него- наргилето. Огромната заплаха над тийнейджърството у нас.

Всъщност къде бяха институциите до този момент? Наргиле-модата от много време е класификация за „кифла“ и „аутсайдер“ в училище. Твърде отдавна заведения в Бургас предлагат безконтролно това. А и защо да не го правят? Никой не им забранява, а и на фона на дрогата, алкохола, сексуалните изблици – то изглежда най-малкият проблем, при това – ароматизиран. Замазващ лъха на отговорността – от среда, мода, поведение. Пълна каша, в която инсититуциите ги няма и хоп…. изведнъж изскочиха.

Сега всички ресорни ведомства хукват през глава да се борят с Него, вече издигнато в култ, но във време, в което славата му отминава? Да помислим обаче това ли най-големият ужас за децата ни.  

В Бургас отдавна са ясни заведенията, в които тийнейджъри пушат групово или по двойки наргиле (можем да ги посочим поименно, но ще ги пазим, тъй като са по данни на непълнолетни потребители). Има ги около всички райони, където има съсредоточване на ученици от различни гимназии, а услугата струва средно 15 лева. Такива има на бул. „Стефан Стамболов“, в центъра, в „Меден рудник“. „Няма никакъв проблем да пушиш наргиле, обаче наистина сме виждали 12-годишни момичета, които пребледняват“, каза учничка, която през ваканцията рядко влиза в подобна компания. Иначе със съучениците си често посещава едно от заведенията на бул. „Стефан Стамболов“, в района между хотел „Космос“ и Новата поща. Всъщност в близост има и магазин, в който продават всичко за наргилета, но липсва…..тютюн. И знаете ли защо? Не заради здравето на младежите – ваши деца, които институциите наричат подрастващи, а заради това, че е акцизна стока. „ Казаха ми да дойда по-късно вечерта и ми обясниха защо няма тютюн“, каза баща на тийнейджър, пред местен сайт.

Майката на Никол даде ексклузивно интервю за журналиста Мартин Карбовски вижте тук: 

Източник: „БургасИнфо“.bg.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук