ЕКСКЛУЗИВНО! Стоичков отива посланик! Вижте къде!

0
1339

Следващата седмица в София генералният директор Ирина Бокова ще номинира футболната легенда Христо Стоичков за посланик на добра воля към ЮНЕСКО в категорията „Шампион за мир“. Това стана ясно след годишната среща на посланиците на добра воля на ЮНЕСКО  в Париж.

Борбата срещу тероризма, опазването на културното наследство и последиците от бежанската криза бяха сред основните теми на срещата. Ирина Бокова нарече посланиците „визионери на бъдещето“.

Сред известните имена, които взеха участие бяха световните звезди Клаудия Кардинале и Жан Мишел Жар, Чико от „Джипси Кингс“, професорът по икономика от Женевския университет Пиер Берже и други.

Турбулентни времена на разрастващи се конфликти навсякъде по света, войнстващ екстремизъм, брутални терористични атаки, взели само в Париж през ноември миналата година 130 жертви, тези факти изискват глобална битка за сърцата и умовете на хората и най-вече на младите хора. Именно в това е и основната мисия на посланиците на добра воля към ЮНЕСКО, посочи още Бокова.

В интервю за БНТ, Жан Мишел Жар коментира кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН като „най-добрата новина на десетилетието“. Мисля, че всички се нуждаем вече жена да оглави тази организация, човек като нея, който да бъде гласът на Европа там. С работата си в ЮНЕСКО през последните години тя доказа как нейната енергия, интелигентност и визия за бъдещето могат да повлияят на всички ни. И точно такъв човек е нужен сега на ООН, коментира още световния музикант.

Източник: bnews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук