ЕКСКЛУЗИВНО! Топдиетолог с ценни съвети за отслабване през лятото, ето какво трябва да ядете

0
1358

„Най-важното за тялото е да се храни. Храненето не е само ядене, а преплита физиката и психиката“. Това обясни по повод начините да се отслабне през лятото диетологът Ипократис Пападимитракос по Нова телевизия.
Той е категоричен, че ако човек е положил усилия да качи 20 килограма през зимата, трябва да положи същите усилия да ги свали през лятото. Според него най-правилното хранене в горещите месеци е на 3-4 часа, тъй като това е необходимия период за храносмилане.
Но човек трябва да избира храната според собствените си усещания от какво се чувства най-добре. Най-важното за отслабвянето е златната среда, дисциплината, а не волята, както и отхвърлянето на забраните, които засилват изкушението.
Важното е нежеланите храни да се се превръщат в основни. „И да си изял 20 гр. шоколад, и да си изял 100 гр. шоколад, ти си ял шоколяд“, обясни той и допълни, че не е проблем и изобщо да не го ядеш.
Важно за хората, които искат да отслабнат, също така е да не попиват информация от различни източници, защото тя само ги обърква. И каквото и да правят, в никакъв случай да не прекаляват с пържени и мазни храни, а да заложат на зеленчуците и плодовете./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук