ЕКСКЛУЗИВНО! Финансистът Мартин Заимов за Николай Бареков пред ДЕЙЛИ ПРЕС: Политикът, който се държа разумно по казуса „КТБ“ на масата при президента! (ВИДЕО)

0
1377
Николай Тихомиров Бареков български журналист

Репортер: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС – СОФИЯ

Николай Бареков е единственият политик, държал се адекватно и разумно по време на консултациите за фалита на КТБ при тогавашния президент Росен Плевнелиев.

Това заяви в сутрешния блок на bTV финансистът и бивш подуправител на БНБ, сменен в края на мандата си от злополучния „банкер“ Иван Искров – Мартин Заимов.

„Като политик винаги ми е бил странен, но като участник в консултациите каза изключително разумни неща, имаше изключително сериозно и разумно отношение към проблема“, заяви по адрес на евродепутата един от основните функционери на СДС по времето на Иван Костов.

И точно в момента, в който видният финансист започна да изтъква трезвото отношение към казуса КТБ на Николай Бареков в студиото на бившата му телевизия, псевдо водещият Антон Хекимян, известен до скоро като Малкия Бареков, грубо го прекъсна и нелепо обобщи, че всички политици се държали разумно по време на консултациите. Въпреки неадекватното му журналистическо изказване, Мартин Заимов му отговори подобаващо и визира и обратния примен на контрапродуктивно поведение на някои от участниците в консултациите при Плевнелиев. Без да споменава името му, бившият подуправител на БНБ визира директно премиера Бойко Борисов като пример за лично облагодетелстване и за вадене единствено на лични облаги от евентуален срив на банковата система.

Като цяло Заимов определи двете стенограми за КТБ, които бяха разсекретени от президента Радев, като по-оптимистични, защото показвали отношението на участниците. „Банката е създадена през комунизма от тогава Външнотърговската банка в съдружие с Ливан за обслужване на сделки на тогавашната власт, свързани с оръжие и може би други престъпни неща. Коренът на банката е странен”, коментира Заимов, подчертавайки, че подобни фалити на банки се случват навсякъде по света.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук