ЕКСКЛУЗИВНО ! Частна компания изригна срещу медиите на Прокопиев, обвини ги в манипулация и извади стряскащи снимки за важна фигура от кръга „Капитал“!

0
1473

Частната компания „Анел корпорация“ избухна срещу медиите от кръга „Капитал“ и ги обвини в тенденциозно отношение.

„През последните 7-8 години в едни и същи медии се публикуват „журналистически разследвания” и др. материали, в които се твърди, че „АНЕЛ КОРПОРАЦИЯ” ООД е извършила „незаконни строителни дейности” върху морския бряг. Подобни твърдения и публикации уронват престижа и авторитета ни и пречат на нашата търговска дейност“, посочват от фирмата в открито писмо до средствата за масова информация.

„Съдът е единствената институция, която може да квалифицира едни строежи като „законни или незаконни” и да определя виновността на физически или юридически лица. В целенасочената и последователна медийна кампания срещу нас лесно може да се забележи преднамерена тенденциозност и необективност. Или може би целта на тази кампания е да се окаже натиск върху безпристрастността на решенията на правораздавателните органи?“, питат от фирмата.

Те припомниха с факти и снимки за скандалите около един от най-влиятелните представители на кръга „Капитал“ Йово Николов.

Ето и тяхното обръщение към медиите:

ДО

В-К „КАПИТАЛ“,

В-К „ДНЕВНИК“

И ВСИЧКИ МЕДИИ

С ОТНОШЕНИЕ КЪМ ТЕМАТА

През последните 7-8 години в едни и същи медии се публикуват „журналистически разследвания” и др. материали, в които се твърди, че „АНЕЛ КОРПОРАЦИЯ” ООД е извършила „незаконни строителни дейности” върху морския бряг. Подобни твърдения и публикации уронват престижа и авторитета ни и пречат на нашата търговска дейност. Съдът е единствената институция, която може да квалифицира едни строежи като „законни или незаконни” и да определя виновността на физически или юридически лица. В целенасочената и последователна медийна кампания срещу нас лесно може да се забележи преднамерена тенденциозност и необективност. Или може би целта на тази кампания е да се окаже натиск върху безпристрастността на решенията на правораздавателните органи?

 

Не сме закононарушители.

Изградихме най-романтичния

и живописен арт комплекс в Европа.

През последните 7-8 години в едни и същи медии се публикуват „журналистически разследвания” и др. материали, в които се твърди, че „АНЕЛ КОРПОРАЦИЯ” ООД е извършила „незаконни строителни дейности” върху морския бряг. Подобни твърдения и публикации уронват престижа и авторитета ни и пречат на нашата търговска дейност. Съдът е единствената институция, която може да квалифицира едни строежи като „законни или незаконни” и да определя виновността на физически или юридически лица. В целенасочената и последователна медийна кампания срещу нас лесно може да се забележи преднамерена тенденциозност и необективност. Или може би целта на тази кампания е да се окаже натиск върху безпристрастността на решенията на правораздавателните органи?

Във връзка с тези наши констатации прилагаме следните пояснения:

  1. „АНЕЛ КОРПОРАЦИЯ” ООД е една от първите частни фирми, регистрирани в България (началото на 1989 г.).
  2. По време на дългогодишната ни история сме разкрили хиляди работни места и сме един от големите данъкоплатци в страната.
  3. През 2006 г. закупихме имот в района на гр. Созопол, м. „Буджака” на висока пазарна цена (може би най-високата на българското Черноморие), 255 EUR/ м2.
  4. През 2009 г. завършихме изграждането на Арт комплекс „АНЕЛ“ с всички необходими строителни документи и въвеждане в експлоатация /Разрешение за ползване – акт 16/.
  5. През последните години комплексът се превърна в една от най- атрактивните туристически дестинации в страната. Дарихме уникална скулптурна експозиция с шедьоври на българското изобразително изкуство на община Созопол. Ежегодно хиляди български и чуждестранни граждани посещават Арт комплекс „АНЕЛ“. Осигурили сме им свободно и безплатно преминаване през нашия имот, ползване на изградената от нас инфраструктура и улеснен достъп до морския бряг.
  6. Арт комплекс„АНЕЛ” постигна най- високата оценка за туристически обект на българското Черноморие – 9.3 в Booking.com. Организирахме романтични и незабравими сватбени тържества на двойки от всички континенти и всички краища на света.
  7. За разлика от други собственици на имоти в м. „Буджака”, ние сме изплатили на общ. Созопол стотици хиляди левове местни данъци и такси, може би най-високите в общината.
  8. Арт комплекс „АНЕЛ” граничи със силно ерозирала брегова ивица, публична държавна собственост, увредена в резултат на дългогодишната дейност на каменна кариера, която е функционирала в непосредствена близост до имота ни в средата на миналия век. В резултат на този каменодобив големи площи от брега (хиляди кв. метри) са буквално „изядени“ и погълнати от морето, за което разполагаме с необходимите доказателства – документи, експертизи, аерофотоснимки от 50 – те години и др. за горното твърдение. От аерофотоснимките дори личи, че миденият плаж  и т. нар. „Тюленов залив” в началото на 50 – те години въобще не е съществувал, т.е. образувал се е от дейността на кариерата. Във всички скици и документи още при закупуването на имота брегът е обозначен като „скални остатъци от бивша кариера”.
  9. По наши наблюдения в района на м. „Буджака”, пък и в почти всички имоти граничещи с морския бряг по българското Черноморие, са изградени хиляди „незаконни” обекти – бетонни стълби, тераси, площадки, басейни, пристани, подпорни стени и др., но никой от тях не е „разследван” с подобна ревностна последователност, а някои фрапиращи случаи въобще не се забелязват от „разследващите журналисти” в „Капитал” и „Дневник”. Възприемаме този факт като целенасочено и дискриминационно отношение към нас и ще потърсим защита на нашите права пред българския съд, след събирането на достатъчно факти и доказателства (от публикации, коментари и др.). Освен това прави впечатление, че голяма част от позитивните коментари – мнения под публикациите в електронните издания на в-к „ Капитал” и в-к „Дневник” биват изтривани след публикуването им, а негативните са писани в една и съща стилистика и вероятно от едни и същи лица.
  10. Атаките срещу нашия инвестиционен проект започнаха след «сигнал» на лицето Стефан Акрабов и бяха подкрепени с мощна медийна атака от вестниците „Капитал”, „Дневник” и присъдружните им електронни издания. Случайно или не, впоследствие се оказа, че г-н Акрабов и отговорният редактор на в. „Капитал” Йово Николов са закупили като съсобственици имот на няколкостотин метра от нашия комплекс, на първа линия на морския бряг /10 – 15 м. от морето/ до далян „Чайка”. Това е може би най-скъпият и престижен район на българското Черноморие. Затова изглежда абсурдно обстоятелството, че имотът е придобит за 1 000 лв. /около 69 стотинки на кв.м./. По този начин вероятно се икономисват местни данъци и такси.
  11.  Върху скалите до този „скъп” имот са цъфнали най-драстичните бетонни безумия – стълби, парапети, колони, площадка, тераси, по които до плажа слизат единствено въпросните господа и техните гости и близки. Ползването на горните „съоръжения“ от граждани е забранено. /Разполагаме със снимков материал от медиите/.
  12. До днес Йово Николов, случайно или не, не е въвел в експлоатация къщата си с Разрешение за ползване – акт 16, въпреки, че от дълги години тя е напълно завършена и се ползва, което е общоизвестно. Случайно или не Йово Николов не е декларирал къщата си и пред „Местни данъци и такси” в община Созопол, като по този начин вероятно данъците му за „гола“ земя са символични – 20-30 лева на година /при 69 ст. на кв. м./.  А дали и тези минимални суми е заплащал? Най-вероятно маститият журналист е „забравил” за това си задължение, а навсякъде по света неплащането на данъци е сериозно закононарушение. Абсурден е също така фактът, че за разлика от него, съпругата му Ива Петрони напълно добросъвестно е декларирала същата къща пред Сметната палата през 2009 год. ?
  13.  Известни са ни и други, подобни случаи, в които отг. редактор Йово Николов е „разследвал” „незаконни” обекти на наши съседи в м. Буджака. За съжаление ние съвсем случайно и без никаква причина се оказахме въвлечени в една безсмислена и безконечна махленска сага…

    „Анел Корпорация” АД

 Ето и снимките за морския имот на Йово Николов:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук