Екскметът на Стрелча остава в ареста

0
777
Снимка: Стоян Илиев

Иван Естатиев, който е обвинен за изнасилването на 16-годишно момиче, остава в ареста.  Преди да стане ясно, че той ще остане на топло, стотици жители на Стрелча се събраха пред Пловдивския окръжен съд, където екскмета на града обжалва мярката си за неотклонение. „Ти си злодей, откъсна едно красиво цвете“ и „Осъдете го“ викаха събралите се.

„Евстатиев – ти си злодей. Законността и Стрелча ще помнят твоето насилие“ – такъв лозунг издигнаха пред пловдивския съд съгражданите на екскмета.

„Трябва да го осъдят, за да се стреснат малко престъпниците като него. Този народ трябва да има доверие на съда“, каза 85-годишната Гана Иванова от Стрелча. Тя е сестра на прабабата на изнасиленото момиче. „Не смеем да отидем да видим девойчето, златно дете, красиво цвете, а той отиде и го откъсна“, нарежда баба Гана.

„Ще протестираме докато не му дадат най-тежката присъда“, зави едни от жителите на Срелча. Притесненията на местните са, че ако Естатиев бъде пуснат, може да избяга в чужбина, тъй като има много приятели.

След като беше задържан, Евстатиев призна пред разследващите, че е имал сексуален контакт с момичето, но той бил доброволен.

Вчера 15 съдии в Пазарджик отказаха да гледат мярката за неотклонение на бившия кмет. Самият Евстатиев е бил адвокат, прокурор в Районната прокуратура в Пазарджик и кмет на града./Труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук