Експерт: Плащаме два пъти по-високи сметки за парно от реалното

0
1366

Два пъти повече топлинна енергия се начислява на абонатите на „Топлофикация” от тази, която реално се ползва. Това заяви експертът Благой Порязов.
Според негови изчисления сградната инсталация разпределя най-много енергия на първите етажи, а най-малко се усеща на последните етажи в блока. Ако се сложат реални измервателни уреди и се направи правилно методиката, никой няма да плаща повече отколкото потребява, категоричен беше той.

Порязов допълни, че още през 2013 г. е депозирал в министерството на икономиката модел на методика за отчитане на топлинната енергия, но досега няма отговор от там.
На пресконференция днес експерти ще представят писма до всички институции, отговорни за проблемите с „Топлофикация”, в които освен въпроси има и препоръки.

Защо „Топлофикация” не ми плаща такса, че през моето жилище минават тръбите на комшията отгоре, попита Божана Апостолова, поетеса и издател. Тя напомни, че в Европа потребителите не плащат за нещо, което не ползват, а у нас хората са товарени със сметки, въпреки че не ползват парно./ТРУД

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук