Ексшеф на федерацията по кикбокс завлича стотици собственици на апартаменти

0
418

Как схема с обръчи от фирми нанесе щети на нищо неподозиращи хора, закупили си нов дом? А авторът й е бивш шеф на спортна федерация у нас. Става дума за сградата ML Apartments в столичния квартал “Манастирски ливади-Запад”. И едно име – това на Красен Кръстев. Кръстев е бивш шеф на Федерацията по кикбокс и муайтай, шумно изгонен от поста след скандал за злоупотреби.

Прочул се в медийното пространство и като поръчител на погрома в столичното заведение Бесо от август 2019 година. За което и беше задържан. Кръстев обаче се опитва да играе ролята и на честен бизнесмен в ролята си на управител на фирма “Си Би Глобал Инвестмънт” – инвеститор в сградата ML Apartments. В опит да “удари” бившия си партньор Кръстев измисля схема с обръчи от фирми, в която главна роля играе съпругата му Грета Кръстева. Целта е фирмата Си Би Глобаъл да бъде изкуствено източена и фалирана и с това да се откраднат активи на стойност 2 млн лв от бившия партньор на Кръстев. Ударът обаче отива при хората, закупили своя нов дом в ML Apartaments. За щастие, сградата вече има Акт 16 и собствениците могат да спят спокойно. Остава обаче наглостта на Красен Кръстев и схемата.

 

Чрез обръчи от семейни фирми Красен Кръстев сключва договори за милиони за фиктивни и нереални услуги. Договори има сключени и с фирмата “Спийди 911” – собственост на съпругата Грета Кръстева. Реално – Кръстев сключва договор с Кръстева, с който задължава собствената си фирма за милиони. След което най-нагло осъжда собствената си фирма да заплати сумата на другата негова семейна фирма с управител Грета Кръстева.

Според запознати обаче освен за щети върху собствениците на апартаменти става дума и за милиони левове, както и за източване на ДДС от държавата. И по-опасното е, че в капана на Красен и Грета Кръстеви могат да попаднат още невинни купувачи на апартаменти. Тъй като Грета Кръстева е в управата и на други фирми които имат същия предмет на дейност. Ще останат ли и те ужилени и до кога ще действа схемата на Красен Кръстев, не е ясно!

Очаквайте подробности!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук