Екшън край Бургас: Ченгета натръшкаха зрелищно топ обирджии на къщи и хотели

0
1404

Спецполицаи са атакували на бензиностанция край Бургас мъж и жена, издирвани за многобройни кражби. От полицията съобщиха, че 36 годишния Х.Л. от с. Драчево, общ. Средец и 27 годишната Ю.И. от Бургас са били задържани след „целенасочените и професионални действия на служителите от отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас”.

Арестът е станал със съдействието на служители от сектор «Специализирани полицейски сили» в района на бензиностанция «Петрол» на пътя Варна – Бургас. Х.Л. е криминално проявен и осъждан, като е обявен за издирване с мярка “Принудително довеждане” във връзка с досъдебно производство, образувано в Районно управление – Несебър и с мярка “Установяване на адрес” във връзка с досъдебно производство, образувано в Пето Районно управление – Бургас.

Двамата са се придвижвали с „Опел Астра”, в който са намерени множество вещи : две професионални пробиващи машини, два професионални ъглошлайфа, компресор за гуми, чифт водолазни обувки, декоративна дървена маса, два маркови ръчни часовника, три маркови парфюма, професионално наргиле и др., част от които откраднати от склад за строителни инструменти, разположен в близост до несебърския хотел „Кантилена”.

Съвместно със служители на Районно управление – Несебър е констатирано, че кражбата от складовото помещение е извършена на 29/30.08.т.г., чрез отключване с подбран ключ. В къщата на един от крадците в Гълъбец са открити и иззети други вещи – предмет на кражби / 42 инчов плазмен телевизор, преносим компютър, фотоапарат, четири мобилни телефона и др./. Х.Л. е задържан за срок от 24 часа, като работата по цялостно документиране на престъпната му дейност по извършване на кражби от домове или помещения по Южното Черноморие продължава от служители на отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас.

www.blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук