Елен Колева употреби брутално Калин Терзийски

0
2196

Актрисата вкара писателя в евтина постановка „Аз вече не съм меркантилно момиче“

Прописа стихове от липса на ангажименти и работа

Едва ли има човек в България, който да не е разбрал, че писателят Калин Терзийски се е пропил сериозно. Двете най-гледани телевизии подхваната личната житейска трагедия и я превърнаха в общонационално събитие, само и само да трупат рейтинг.

Някак в сянка обаче остана ролята на Елен Колева в послед­ните драматични събития, свързани с писателя. Млада­та дама не бива да бъде пренебрегвана.

В крайна сметка тя из­влече най-голяма полза от истерията, вдигнала се покрай твореца, който има европейска награда за литература.

Всичко започва с една уж банална 3-часова среща на столичната улица „Шипка“. Елен е поканила на скромна почерпка известния писател, за да му спо­дели своите творчески планове. По това време актрисата сериозно го е закъсала откъм работни ангажименти и има свободно време в изобилие. И решава да го уплътни в писане на стихове, но й трябва подходящ ментор и тя звъни на най-добрия в занаята.

„По време на срещата си говорихме едва 15 минути за поезия. Елен ми показа някои нейни неща и аз ги харесах. След това започнах да я разпитвам за живота и се оказа, че тя има доста повече от 2 грама мозък, с колкото се хва­лят другите съвременни звездички в театъра и киното. Честно и почте­но й заявих, че съм я мислел за празноглава кукличка, която си търси богати мъже, за да я дундуркат. Тя също ми обясни, че ме е смятала за надут пуяк. В този момент разбрах, че не бива да пропускам шанса си с тази жена“, разказва по-късно на свои приятели Калин Терзийски.

Следващите му дейст­вия съвсем не отиват на образа, който той е изграждал с години – талантлив моралист, който посича безми­лостно дребните хорски грешки. Самият Калин действа като обикновен човечец и напуска съпругата си Ивана, за да се премести в лег­лото на по-младата си любовница. „Рано или късно ще се върнеш при мен“, с пророчески думи го изпраща на вратата зарязаната психиатър- ка Ивана Генова.

Калин обаче е носен на вълните на любовта и не обръща внимание на думите на жена си. Той се мести при Елен и двамата сякаш са готови да се обичат, докато смъртта ги раздели. Писателят може и да е влюбен в интелекта на Елен, а може и да харесва идеята, че ще се събуж­да до красива и достатъчно известна жена.

Елен може и да е зап­ленена от неговите тези за живота й света, но със сигурност има и друга задна мисъл, влизайки в тази авантюра. Точно когато среща Калин, тя буквално се дави в негативно обществено мнение. Трудно приклю­чилата й връзка с майо- незения бос Александър Найденов буквално обезглавява обществе­ния й имидж. Самият Найденов прави всичко по силите си, за да очерни доскорошната си любима.2

„Знам точно с колко мъже ми е изневерила. Прощавал съм й, защото ми се кълнеше в любов, но всъщност през цялото време ме е разигравала и въртяла на малкия си пръст. Някои жени не могат да са верни, други не искат, а трети – и двете“, оплаква се ма- йонезеният бос. И след това бърза да изчисли точно с какви подаръци е засипал държанката си, на какви екскурзии я е водил и колко пари е налял в дебитната й карта.

Нараненият Алексан­дър разказвали, разказ­ва, а Елен мълчи. И така още повече настройва хората срещу себе си. На бял свят излизат и други сексуални авантюри на някогашната звезда от филма „Шивачки“. Всеки я пита с кого е преспала, а не в какво представле­ние ще участва. Не че и режисьорите се избиват да я канят в своите постановки. Притесняват се, че актриса с толкова лош обществен имидж няма да се отрази много здравословно на техния проект. И така Елен попада в капан, от който трудно ще се измъкне.

И точно в този тежък за нея момент на хоризонта изгрява Кайо. Новата му при­ятелка вижда идеална възможност да излъска публичния си образ. Мятайки се в обятията на Терзийски, тя сякаш заявява на света: „Ето, аз не съм меркантилна държанка. Отдадох сърцето си на беден, но много талантлив писател. Спрете да ме мразите“. Номерът явно минава и публиката поне за момент я оставя на мира. Сегашното пиянстване на Калин също й върши страхотна работа. В телевизионно интервю тя обяви, че няма да се откаже от любимия си.

„Лесно е да си с един човек, когато е на върха, но дали трябва да го изоставим в момент на негова лична беда. Аз няма да го направя. Ще продължа да се грижа за Кайо, независимо дали той ще остане мъжът до мен“, заявява Елен, умело насочвайки вниманието на публика­та към собствената си жертвоготовност.

Със сигурност в перфектно изпълнения й план обаче не влиза желанието на Кайо да се върне при жена си. Психиатърката дочака момента на личен триумф, въпреки че едва ли има повод за празнуване на фона на тежкото състояние на съпруга й. В същото време Елен изведнъж се оказа изоставена и дори измамена. Тя тръ­беше наляво и надясно, че ще спасява любимия, страдащ от хронично пиянство.

Пред приятелите си дори правеше план да заведе Кайо в клиника за алкохолици. Явно спасителната й мисия не се е харесала на Терзийски и той търси спасение от задушаващата прегръдка на ак­трисата. На изпроводяк й написа и послание в типичния си стил.3

„Случило се така, че Елен Колева разказала за Калин Терзийски, че е със замъглен разум, и затова, защото е безза­щитен – да го оставят да си мре там, да не го мъчат журналистите. Но на Калин Терзийски му станало толкова досадно и смешно от писанията на елените и на журна­листите, че паднал в прахта и се залял от весел смях“, описа в няколко изречения какво мисли за уж голямата си лю­бов постоянно пияният писател.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук