Ердоган се разпени: Европа ще си плати!

0
1515

„Турската нация ще потърси отговорност от съответните хора за техните действия, когато дойде правилният за това момент“.

Турската нация ще накара Европа да си плати за това, че подкрепя терористи. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган, критикувайки Европейският парламент за това, че оказва помощ на сирийската кюрдска Партията на демократичния съюз (PYD) и нейното военно крило – Отрядите за народна защита (YPG).

„Призовавам ЕП по време на това значително събитие: Към кого се опитвате да отправите послание с флагове на терористични организации, които висят по стените на Европейския парламент?“, попита Ердоган по време на вечеря ифтар, цитиран от в. „Хюриет“ и цитиран от „Блиц“.

По-рано тази седмица в турската преса, заедно със съобщения за дискусиите на сълидера на прокюрдската Демократична партия на народите (ДПН) Селяхатин Демирташ в ЕП, бяха публикувани и снимки на Демирташ, преминаващ край знаме на YPG в сградата на парламента, пише БГНЕС.

„Турската нация ще потърси отговорност от съответните хора за техните действия, когато дойде правилният за това момент“, допълни държавният глава. Ердоган също така посочи, че вече е започнало изпращането на съответните документи за производства срещу депутатите, одобрение за свалянето на чиито имунитети Ердоган даде в началото на месеца. Тогава президентът одобри закон, който сваля имунитета на 152 депутати или 27,6% от законодателите в парламента.

www.bnews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук