Етичната комисия на ВСС погна Калоян Топалов и Лозан Панов! Проверяват тормозен ли е самоубилият се съдия Цветан Ценов

0
1608

Етичната комисия на ВСС ще покани на свое заседание майката на самоубилия се съдия Цветан Ценов Маша Стоянова, която разкри, че началникът на Софийския градски съд Калоян Топалов е притискал сина й.

„Аз снощи видях част от интервюто, което вашата телевизия е направила с майката на съдия Цветан Ценов. Вчера сутринта на заседанието на Етичната комисия е взето решение във връзка с два сигнала от граждани, не от магистрати, в които се твърди, че върху съдия Ценов е оказван някакъв натиск да вземе решения по определени дела“, коментира пред Канал 3 Ясен Тодоров, който е председател на етичната комисия на ВСС.

„Етичната комисия извършва проверка на това, какви дела е гледал съдия Ценов, кога е бил командирован, какви са причините за командироването и евентуалното му откомандироване. След като вече чухме какво казва майката, предполагам, че с колегите от Етичната комисия ще вземем решение да бъде поканена за изслушване, стига тя да се съгласи да дойде, защото разбираме в какво тежко емоционално състояние се намира и ние нямаме механизми, с които да я принудим да направи това нещо“, добави Тодоров.

„Ако жената има какво да каже и иска да го направи, ще й дадем тази възможност. Евентуално и бащата, защото съдия Ценов е живеел със своите родители. Били са доста близки и явно си е споделял доста неща с тях”, каза още Ясен Тодоров.

Председателят на етичната комисия каза също така, че срещу председателя на Софийския градски съд Калоян Топалов има още два сигнала.

„Срещу съдия Калоян Топалов на практика има други два сигнала, конкретно срещу него. Те са от бившите съдебни помощници – знаете, с тях имаше една сага. Уволнени са поради ниски резултати на направения им тест за юридически познания. Те се оплакват най-общо казано от грубо отношение от страна на Калоян Топалов и една от неговите заместнички по отношение на тях. Етичната комисия към съвета е възложила проверка по случая на Етичната комисия на Апелативен съд-София и чакаме резултатите от нея“, добави Тодоров./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук