Ето го митичното „Бугати“ на Вълка. 2 млн. лв. струва колата на Румен Гайтански (ПАПАРАШКИ СНИМКИ)

0
803

Преди няколко дни той наруши златното си правило и автомобилът се появи пред Народното събрание

Уникална кола яхна Румен Гайтански. Известният с прякора Вълка бивш боклукчийски бос се появи със суперскъпо возило в центъра на София. Автомобилът не е нова придобивка в автопарка на Гайтански, но той много рядко го кара в България. Прословутият „Бугати Вейрон“, струващ близко 2 млн. евро е поръчан още през 2006 година директно от завода, пише „България днес“.

Той разполага с невиждани екстри, смята се за най-бързата кола в света, а за компанията производител това е лимитиран модел, произведени са само 400 бройки. Интересна подробност е, че таза кола се смята за най-ценното бижу сред автомобилите и дори султанът на Бруней не притежава точно този модел.
Именно заради своята уникалност Вълка дълго кри колата си и дори най-близките му приятели в България не са я виждали. За да не привлича погледите към себе си, бизнесменът не си позволява да я паркира на публични места.

Преди няколко дни той наруши златното си правило и автомобилът се появи пред Народното събрание. Изненадващо Вълка не се движи с огромен кортеж охрана. Той бе на обяд заедно с половинката си Ася и тяхната дъщеря.

Именно брюнетката се оказва фаталната жена в живота на бизнесмена. Преди години Ася е един от най-търсените модели на агенция „Визаж“ и е любимка на Роберто Кавали, който често се появява под ръка с нея на ревюта. За Ася се говори, че единствена е укротила опърничавия нрав на бизнесмена и се задържа до него вече шест години. Нещо, което Мис България Ивайла Бакалова не успя да направи.

Красавицата роди дъщеря Рая на Вълка, но той бързо я остави.
„Най-трудният период в живота ми е раздялата с Румен. Трябваше ми година, за да се съвзема. Пих успокоителни, не го крия. Радвам се, че всичко това е в миналото“, споделя Ивайла.

Малко след края на връзката им Гайтански среща Ася, която го дари с четвърта дъщеря – Теа. Малко известен факт е, че на млади години Вълка се е сдобил с още две дъщери.

Макар самата Ивайла Бакалова да предричаше бърз крах на връзката му с Ася, двамата са неразделни. След като обядваха в центъра на София, Ася и наследницата на Вълка се отправиха в неизвестна позиция, а бизнесменът се качи сам в скъпата си кола.

Преди година луксозният автомобил се появи в сайтовете за обяви. Вълка посочи умопомрачителната сума от над 1 милион евро за луксозното возило с впечатляващ номер с много осмици. „Бугати“-то е само на няколко хиляди километра пробег и е играчка само за много богати хора. Колата е оборудвана с всевъзможни екстри, сред които най-елементарните са масажни седалки и подгряване на гърба и задните части през зимата. Цялото купе е застлано със специална телешка кожа, а скоростният лост, който прилича по-скоро на джойстик за видеоигра, струва над 20 хиляди евро. В България така и не се появи желаещ да купи колата. Гайтански така и не направи компромис с цената и реши да пази колата си.

В началото на годината стана ясно, че българин е сред поръчалите новия модел на „Бугати“ – „Херон“. Цената е 2.4 млн. евро без данъци и такси. Колата беше представена на автомобилното изложение в Женева миналата седмица. От нея ще бъдат произведени само 500 бройки, като 120 вече са поръчани.

Това е най-бързият автомобил серийно производство в света, който развива максимална скорост от 420 км/ч. Тя се постига само при включен специален режим. Иначе в стандартен режим на каране ограничението е 380 км/ч. Макар от производителя да нямат право да обявяват имената на клиентите си, бързо стана ясно, че именно Вълка чака да освежи още повече автопарка си.

www.blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук