Ето какво скриха телевизиите! Чудовищни гафове в първия ден на новия парламент!

0
1898

Тържественото първо заседание на 44-то Народно събрание не мина без гафове.

Първият беше в самото начало, след като по традиция най-старият депутат – този път журналистът Тома Томов от БСП, откри заседанието с реч от председателското място.

След това той обяви от микрофона:

„Започваме тържествено деловата представителна част…“, с което прикани председателите на парламентарните групи за започнат официалните си изказвания. След секунди обаче зазвуча химнът на България, за който явно Томов беше забравил.

След това лошо озвучаване в пленарната зала измъчи официалните гости – президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, шефът на Конституционния съд Борис Велчев и всички живи бивши председатели на Народното събрание без Цецка Цачева, не чуха почти нищо от намеренията на 5-те политически сили, съобщи „24 часа“.

Само дипломатите бяха облагодетелствани заради симултанния превод, който ползваха.

Докато траеха изказванията пък лидерът му Бойко Борисов и Вежди Рашидов бяха забелязани да си рисуват – звезди и лица.

Впечатление направи и това, че вместо 240 депутати, за началото на новия парламент се регистрираха само 234-ма.

Междувременно в парламента започнаха да се шегуват с лидера на „Воля“ Веселин Марешки. Бизнесменът беше избран за зам.-председател на Народното събрание от своята партия. Негови колеги от БСП и ГЕРБ започнаха да се шегуват дали той ще води заседанието, когато главният прокурор поиска първия депутатски имунитет за този сезон. Както е известно, Марешки е обвиняем за рекет и нанасяне на телесна повреда.

Случайно или не, главният прокурор Сотир Цацаров напусна мястото си на балкона, когато зам.-председателите, сред които и Марешки, заеха местата си на трибуната.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук