Еxpress.co.uk: Светът се шокира от тази новина! Путин обича да се къпе във вана, пълна с кръв от … (СНИМКИ)

0
1457

Руският президент Владимир Путин е фен на вземането на вани в кръв, извлечена от отрязани рога на марийски елени, сочат руски доклади, цитирани от express.co.uk. Древната традиция се възприема като еликсир, задвижващ тестостерона и подобряващ здравето и потентността на мъжете.

Преди посещението му в планината Алтай през миналата година бяха приготвени около 70 килограма еленски рога за руския лидер, съобщи местният медиен клуб kapitalist.tv. Военните активисти осъдиха практиката на отрязване на рога без анестезия за извличане на кръв, наречена „естествена виагра“. Путин за пръв път попитал за медицинските предимства на екстракта от еленски рога преди десетилетие. Тогава и руският министър-председател Дмитрий Медведев също се поинтересувал от кръвта. Оттогава президентът посещава Алтай много пъти, понякога дори няколко пъти в годината. Той се консултирал и с медицинския специалист Александър Зуйков.

Твърди се, че Путин разкрил процедурата и на бившия италиански премиер Силвио Берлускони по време на сибирска визита през 2015 г. Фермер от Алтай, който изнася рога за използването им в китайски лечения, заяви: „Червеният екстракт от еленски рога действа като силен тоник, особено за силата на мъжете. Укрепва костите на тялото, мускулите, зъбите, зрението и слуха, лекува плеврит, пневмония, астма, болки в ставите, остеопороза и проблеми с гръбначния стълб“. Червените рога са наричани „златни рога“ в руската литература от 15-ти век и се смята, че подобряват сексуалните постижения. Кръвта се извлича и се вари в „бульон“, който се използва за червени бани. Някои руснаци предпочитат да пият кръвта, например телевизионната водеща Лена Ленина.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук