Жега в центъра на София! Подозират Пепи Гърка за мутрите в дома на Александров – Малката секира!

0
2057

Горилите търсили златния нотариален акт за сградата на улица „Оборище“

Ситуацията около обвинения в лихварство бивш финансов министър Стоян Александров става все по-гореща, научи БЛИЦ от разследващи. Вчера медията ни възпламени бомба с разкритието, че преподавателят с прякор Малката Секира е бил замесен в лихварска схема и със сградата на сенчестия бизнесмен Петър Цабалас-Пепи Гърка.

Оказа се, че събитията от вчера са претърпели рязка промяна. Разследващите вече работят по версията, че Александров е дал над 6 милиона лева при изграждането на луксозната кооперация, но е поискал да му бъдат върнати близо 9 милиона лева.

Което прави лихва от почти 3 милиона лева, което прави събраните до момента данни за сключени договори за нерегламентирани печалби от 306 800 щатски долара да изглеждат джобни парички за разходка в Монте Карло.

БЛИЦ научи, че вчера разследващите са поискали документите за собствеността на кокетния блок на Пепи Гърка. Подозира се, че той е изпратил мутри в дома на Александров, които да търсят нотариалния акт за въпросната сграда.

По този начин Цабалас, който е собственик на прочутото заведение „Парк кафе“ да заличи следите си и да не върне взетата от Александров сума.

Съсобственик в сградата, която е обект на съдебни претенции е и малкоизвестната бизнес дама Йовка Томова. Без да парадира, кака Йовка е влиятелна дама в определени издателски сектори и е способна на всичко, за да защити интересите си.

Въпреки горещите дни, които прогнозират синоптиците, градоносните облаци над главата на Пепи Гърка се сгъстяват опасно и не е изключено в близките дни върху главата му да се посипят едри капки от… олово.

Ивайло КРАЧУНОВ/www.blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук