Жълт код за силен вятър и поледици в половин България на Ивановден

0
511

Жълт код за поледици и силен вятър е обявен в 15 области на страната. Очаква се силен вятър и поледици да има в областите Разград, Търговище, Русе, Велико Търново, Габрово, Ловеч и Плевен. Жълт код само за силен вятър е в сила за областите Силистра, Добрич, Варна, Шумен и Бургас. Предупреждението за поледици е за областите Видин, Враца и Монтана.

През нощта в източните райони ще се усили южният вятър и там минималните температури ще останат високи – до 8-10 градуса, в останалата част от страната ще са предимно между минус 2 и 3 градуса. С преминаването на поредния средиземноморски циклон, валежите ще продължат.

Идва по-топло време следващата седмица

В четвъртък през деня вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен, в Дунавската равнина и източните райони и силен. С него ще нахлуе студен въздух и в Северна България и по високите котловинни полета дъждът ще премине в сняг. По-късно през деня от запад валежите ще започнат да спират. Температурите ще се понижават и към 14.00 ч. ще са между 0 и 5 градуса, в Югоизточна България – до около 10-12 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно, с валежи от дъжд. През нощта и в сутрешните часове ще духа умерен до силен югоизточен вятър, а по-късно вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили още.

Какво време ни чака през януари

Максималните температури на въздуха ще са в интервал 8 до 12 градуса. Температурата на морската вода е 5-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала./Дарик

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук