Забраниха своеволното остъкляване на балкони

0
320

Депутатите приеха на второ четене Закона за етажната собственост. С промените се слага край на санирането на апартаментите на парче, както и на своеволното остъкляване на балконите, съобщава Нова телевизия.

Забраняват се остъкляването на балконите, санирането на отделни апартаменти и всички останали дейности, нарушаващи цялостния архитектурен вид на фасадата или засягащи устойчивостта на жилищния блок. В момента собствениците на апартаменти ги санират във всякакви цветове.

Занапред фасадите на блоковете ще могат да се променят само ако 51 % от съседите в блока дадат съгласието си или пък се получи разрешение на общините. Балкони, които вече са остъклени, както и направените изолации няма да се питат.

Предвидени са глоби във връзка с изискването за извършване на неотложен ремонт. При неизпълнение на задълженията на председателя на управителния съвет (управителя) е предвидена глоба в размер от 500 до 1000 лв., съответно на кмета на общината или района – от 300 до 700 лева. Предвидена е глоба или имуществена санкция за неизпълнение на задълженията в случаите, когато правомощия на управителен съвет (управител) са възложени на физическо или юридическо лице, които не са собственици.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук