Загиналите туристи не били екипирани за планина

0
1504
Двамата загинали туристи в района на връх Малък Купен в Стара планина не са имали екипировка, съобразена с метеорологичните условия в тази част на планината.
Това съобщиха за БТА от Планинската спасителна служба в Троян. От там добавиха, че подобни случаи са типични за този сезон, тъй като в населените места е пролет, към лято, а в планината все още е зима.

В акцията по издирването са участвали спасители от Ловеч, Троян и Сопот.Както съобщихме по-рано, мъж и жена загинаха в планината, телата им бяха намерени в неделя по обяд. Те, заедно с още една жена, тръгнали от хижа „Амбарица“ към хижа „Дерменка“, но се изгубили.

В района на връх Малък Купен едната жена се подхлъзнала по наклон, а мъжът тръгнал след нея, но си счупил крак. Другата туристка се върнала в хижа „Добрила“ и съобщила за случилото се.

Тялото на мъжа е открито около 11.00 ч., а на жената – около 12.30 часа.

Говорителят на Окръжната прокуратура в Ловеч Кирил Петров заяви, че жената, подала сигнала за инцидента, е съпруга на загиналия мъж, и двамата са над 50-годишна възраст. Загиналата жена е от Варна.

Образувано е досъдебно производство.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук