Задържаният за блудство с малолетни деца в столично училище остава в ареста (СНИМКИ/ОБЗОР)

Валентин е бит в полицията и е бил принуден да каже всичко това, заяви пред журналисти сестра му

0
21999

Репортер на място: Катя ДИМИТРОВА, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ – Софийски градски съд 

Мъжът, който в петък бе задържан по обвинение за блудство с две малолетни деца в столично училище, остава за постоянно в ареста, е решил Софийският градски съд на заседание днес при закрити врата. За мярката съобщи адвокатът на обвиняемия, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Обвинението срещу мъжа е за престъпление по чл. 149, ал. 5, за което НК предвижда наказание “лишаване от свобода” от пет до 20 години, показва справка на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Градският прокурор на София Емилия Русинова вчера посочи пред колеги журналисти, че досъдебното производство е образувано в петък.

“Съдът постанови, че няма основание да бъде определена по-лека мярка на лицето и остава същата, която е наложена”, каза Петър Георгиев, адвокат на обвиняемия.

Той обясни, че тезата на съда е, че именно неговият клиент е извършил престъплението, за което е обвинен.

По думите му обвиняемият категорично отрича да е извършвал блудствени действия и е бил задържан поради “нелепо стечение на обстоятелствата и преекспониране на цялата историята”.

Адвокатът заяви, че неговият клиент твърди, че при първите разпити бил подложен на физическо насилие и затова признал.

Георгиев добави, че клиентът му все още не си е извадил медицинско свидетелство и призна, че няма видими белези от подобно насилие.

Петър Георгиев информира, че обжалването на постоянната мярка за неотклонение “задържане под стража” ще бъде на 29 май от 10.00 часа.

На делото беше сестра му Вержиния Асенова, която каза, че обвиненията категорично не са верни. „Той просто е отишъл по малка нужда, а не при децата. Валентин е бит в полицията и е бил принуден да каже всичко това. Той организира спортни събития и всички в Перник го познават. Ако беше такъв, мислите ли, че нямаше да се разбере?“, коментира още тя.

В съдебната зала стана ясно, че обвиняемият е роден през 1984 г. в град София, но от години живее в Перник. Има висше образование, завършил е бакалавър в НСА, като треньор по бокс през 2013 г. Има незавършена педагогика, защото голямата мечта на Валентин е да бъде учител по физкултура.

Заради допуснати грешки в писмените обяснения, където е написал ключ с у – „клуч“, висше с у на края – „висшу“, и автомобил с ф – „афтомобил“, съдията се осъмни в образоваността на подсъдимия.


АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ „ДЕЛИ ПРЕС“ – skandalnite_98@abv.bg.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук