Задържаха Мартин Душев, обвинен за побоя над поморийския журналист

0
800

По искане на Районна прокуратура –Поморие, съдът задържа под стажа Мартин Душев. 30-годишният помориец е обвинен в това, че на 14.01.2016г., около 22,40ч. в Поморие, е нанесъл средна телесна повреда на журналиста Стоян Тончев, съобщиха от прокуратурата.

По така повдигнатото обвинение законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2г. до 10 г. На 14 януари Тончев бе пребит с метална палка. Телесната повреда е била причинена по хулигански подбуди, по особено мъчителен за пострадалия начин и с особена жестокост. Пострадалият е с фрактура на лицеви кости, която е довела до трайно затруднение на речта. По време на съдебното заседание, прокурорът бе категоричен, че от така събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че Душев е автор на престъплението, в което е обвинен.

Представителят на държавното обвинение аргументира искането си Душев да бъде задържан под стража с възможността обвиняемият да извърши ново престъпление или да се укрие. Основание за този извод му дава справката са съдимост на Душев, според която той е осъждан за кражба и грабеж през 2004г. и 2005г. Районният съд се съобрази с мотивите на прокурора и определи на Душев мярка за неотклонение „задържане под стража“. Определението на съда може да бъде обжалвано пред Окръжен съд –Бургас.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук