Задържаха ученик, блудствал и убил старица

0
922

Полицията е задържала 19-годишен ученик, убил жестоко 85-годишна жена от село Медникарово, община Гълъбово, за да прикрие, че е блудствал с нея. Това съобщават от пресцентъра на полицията в Стара Загора. Младежът, който живее в селото, е направил пълни самопризнания как е умъртвил баба Каля Добринова.

Съдебно-медицинска експертиза е установила, че смъртта е настъпила от удушаване.

Прокуратурата в Стара Загора е повдигнала обвинение. Румян Савов е задържан за 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за налагане на постоянна мярка за задържане под стража.

Разследването е установило, че на 4 март около 18 часа младежът влязъл в дома на възрастната жена, която живеела сама. Ударил я по главата с твърд предмет, след което блудствал с нея.

Тялото на жената било открито на другата сутрин от съседка, която й помагала в домакинството. Каля Добринова останала вдовица преди две години, синовете й живеят в Пловдив и Раднево.

Младежът живее с майка си и баба си недалеч от нейната къща. Учи в професионална гимназия в Гълъбово.

Жестокото убийство потресе източномаришкото село, в което утре се провеждат избори за кмет. На местните избори през октомври миналата година вотът се оказа разделен по равно – по 172 гласа получиха двамата кандидати – Кирил Кабов от БСП, който управлява от 12 години, и Павел Павлов от Комунистическата партия./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук