Задържаха 23-годишен мъж за контрабанда на хероин на стойност над 1 млн. лв.

0
1229

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем Драгомир Х., на 23 г., за това че без надлежно разрешително пренесъл с лек автомобил, през границата на страната, високорисково наркотично вещество, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък, съобщиха от прокуратурата. На 7.12.2016 г., около 5.30 часа на ГКПП – Капитан Петко Войвода, при влизане от Република Гърция в Република България, управляваният от обвиняемия Драгомир Х. лек автомобил, марка „Тойота“ е бил отклонен за щателна митническа проверка.

При извършване на проверката в праговете на моторното превозно средство са били намерени укрити пакети, съдържащи бежово прахообразно вещество. При тестване с полеви наркотест, същото е реагирало на хероин. Проведени са били процесуално-следствени действия, при които от лекия автомобил са били иззети 24 броя пакети, съдържащи общо 11,746 кг хероин. Стойността на иззетото наркотично вещество възлиза на 1 057 140 лева.

Драгомир Х. е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.4, вр. ал.2 от Наказателния кодекс . С постановление на Окръжна прокуратура – Хасково от 07.12.2016 г. обвиняемият Драгомир Х. е бил задържан за срок от 72 часа и предстои да бъде внесено искане в съда за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Разследването по случая продължава./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук