Започва ремонт на кръстовището при Орлов мост

0
785

В началото на август кръстовището на Орлов мост, което от няколко години иронично наричаме море – заради вълните по асфалта, ще бъде ремонтирано.

Кръстовището няма да се блокира изцяло, за да не се парализира трафикът в центъра на София, а ще има временни стеснения на различни участъци.

По думите на зам.-кмета на София по транспорта Евгени Крусев 11 години, откакто е правен последният ремонт там, е нормален период на експлоатация, за да се амортизира толкова много настилката.

„Какво е трябвало да бъде направено в миналото не мога да ви кажа. Към момента мога да ви кажа, че ремонтът започва и ще бъде създадена организация да бъде направен максимално качествено”, отговори Крусев на въпроса защо тези вълни, които не са се появили в последната година, не са били ремонтирани по-рано, така че да попаднат в срока на гаранцията.
Планът е сега да се положи усилена настилка, за да може кръстовището на Орлов мост – едно от най-натоварените в София, да издържи на тежкия трафик и да не се превърне отново в „море”.

Пукнатините по настилката на „Цариградско шосе” – между 4-ти км и отбивката за летището, които се появиха само две години след ремонта на булеварда, отново ще бъдат ремонтирани.

Те ще бъдат запълвани със специална паста. Веднъж вече те бяха ремонтирани по подобен начин – запълнени с битум.

Проверка е показала, че проблемът обаче е в основата на пътя, която е на около 50 години – материалът, с който е изпълнена не издържал на твърде ниски температури.

Подмяната му обаче не влизала в последния ремонт.

Шофьорите, които минават от тук, се чудят как старите пътища издържаха с десетилетия.

От неправителствената организация „Спаси София” пък настояват изпълнителят да направи пълен ремонт отново./бтв

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук