Започна работа Деветата национална конференция на ДПС

0
1465

900 делегати избират нов председател на партията

Деветата национална конференция на ДПС започна работа в зала 3 на НДК. „Безпрецедентната промяна в оперативното представителство на партията се случи в отговор на опита за подмяна на каузата ДПС, се посочва в доклада на форума, цитиран от Епицентър.бг.

„И още – една от целите на тази промяна бе да си даде тласък на процеси на реформиране и модернизиране на ДПС, с ясна визия за развитие, базирана на основните ни либерални ценности – свободата, включително и тази на идентичността и единството, изразено чрез съхранявани структурите на партията и тясната взаимовръзка между всички нива на ръководство и членовете на ДПС.

На преходната конференция Ахмед Доган се оттегли от оперативното ръководство „в името на свободата и развитието на ДПС“, за да предостави възможността друг да поеме щафетата… „Но вместо оперативно ръководство беше направен опит да подмяна на ДПС. Това доведе до политическата необходимост за преждевременната му смяна“, продължава докладът, който прави оценка на последните три години от дейността на ДПС.

БЛИЦ припомня, че в работата на конференция ще вземат участие 900 делегати. Очакват се над 600 гости от страната и чужбина. Националната конференция ще избере председател, Централен съвет и Централна контролна комисия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук