Засилиха полицейското присъствие около гари и автогари

0
848
Снимка БГНЕС

Засилено полицейско присъствие има около Централна гара и автогарата в столицата.

Затегнатите мерки за сигурност бяха оповестени от МВР още преди празниците. Служителите на реда извършват проверки на документи за самоличност и около по-оживените станции на метрото.

От полицията призовават гражданите за разбиране при евентуално създадени неудобства във връзка с прилаганите мерки за сигурност.

Няма конкретна заплаха. Има засилено полицейско присъствие поради дългите празници и струпването на много хора на ж.п. гари, автогари, транспортни възли, паметници на културата. Това каза за „Фокус” директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов, във връзка със засиленото полицейско присъствие в района на Централна гара и Централна автогара в столицата. По думите му, именно струпването на много хора в определени обекти е причината за засиленото полицейско присъствие. „Извършват се полицейски проверки на гражданите, изискват им се документи за самоличност”, каза той и уточни, че това се прави изцяло в посока гарантиране на безопасността.

Директорът на СДВР уточни, че са подадени сигнали за изоставени съмнителни багажи. „В днешния ден имаме сигнали за изоставени куфари и багажи. Към всички тези сигнали се прилага процедура за пълна проверка, но към момента нямаме място за притеснение“, каза още Маринов.

Маринов коментира и ограниченото предвижването по бул. „Цар Освободител“ около НС този следобед като по думите му районът е отцепен не заради проверките на службите, а заради предварително заявени снимки на филмова продукция./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук