Затворени до 31 януари: Молове, кръчми, фитнеси. Училищата отварят, но под условие

0
132

Здравният министър проф. Костадин Ангелов посочи, че категорично не е доволен от резултатите от предприетите мерки у нас за борба с коронавируса

„Аз не искам българските гражданите да са излекувани, а да са здрави” настоя той.

Ето и предложените днес мерки: – Нощните заведения, игралните зали, казината – затворени до 31 януари – Ресторантите и спортните зали – също затворени до 31 януари – Детските градини, яслите, учениците от 1 до 4 клас – тръгват след ваканцията на 4 януари – Забраните за моловете продължават, без банкови клонове, аптеки, каси на телекомуниакаци5онни компании – забраняват се конференции и конгреси до 31 януари от 1 януари обаче отварят театри, музеи и кина при 30% капацитет заетост на местата.

„Това са мерките, които предлагаме, те са консенсусни, разчитаме, че те ще дават ефекта, който търсим“, допълни проф. Ангелов. На свой ред главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев посочи, че сме на 14-то място сме по заболяемост от коронавируса в ЕС, по смъртност сме на 2-ро място в Европа и 1-о на Балканите. Той настоя, че подготовката за имунизацията срещу виреса е в готовност при всички РЗИ-та в страната. Шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски пък съобщи, че ваксините са вече на пазара и се задават към България. „Трябва да сме още по-мотивирани да се запазим здрави и колкото се може повече хора да се ваксинират, за да спрем агонията в училищата, здравните заведения, агонията в психиката на хората. Призовавам всички българи да се ваксинират, а колегите – да се информират за ваксините, да са достойни за очакванията на пациентите”, настоя той.

Здравният министър и Щабът поискаха удължаване на мерките, ето докога

Изключения ще се направят от Нова година. за учениците от 1 до 4 клас, детските градини, яслите и ресторантите към хотелите.

Дали новите мерки са одобрени и от правителството, ще разберем сега НА ЖИВО от здравния министър проф. Костадин Ангелов и експертите от Националния оперативен щаб.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук