Затворници се включиха в чистенето на снега в Ловеч

0
549

Натрупалият в последните два дни сняг в града е 24 см

Лишени от свобода участват в почистването около сградите на областната администрация и дом „Преслав” в Ловеч, които се намират на пешеходната зона, информира пресцентърът на Областна администрация. По искане на областния управител Ирина Митева началникът на затвора комисар Марин Калчевски е разпоредил шестима затворници да се включат в осигуряването на нормален достъп до двете сгради, в които се помещават много държавни институции.

„Предвид усложнената обстановка и това, че в услуга на гражданите териториалните служби на изпълнителната власт трябва да продължат нормално работата си, а и в навечерието на големия християнски празник Богоявление, потърсихме и получихме тази подкрепа, за което благодаря”, заяви г-жа Митева. „И в следващите дни при необходимост, съгласно законовите разпоредби, сме готови да изпратим лишени от свобода за разчистване на обекти от снега”, декларира комисар Калчевски.

Натрупалият в последните два дни сняг в Ловеч е 24 см. Пътищата са проходими при зимни условия. Остава затворен за движение проходът Троян-Кърнаре./кмета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук