Защо прокуратурата смачка толкова бързо случая „500 К“ срещу Татяна Дончева

0
220

В симбиоза ли е хлевоустата госпожица с разследващите

Политическото лапацало отново си отвори устата и избълва тонове словесна скрап по адрес на конституционните промени, които подготвя ДПС. Изтърпялото всичко българско общество е свикнало на бръщолевенията на Татяна Дончева, но е хубаво да си даде сметка защо те се изливат точно сега.

Отхвърлената от Народното събрание мома сякаш отново излиза на преден план, изтласкана от интересите на своите кукловоди, които са притеснени от справедливи и ефективни разследвания. В същото време проверката, която се водеше срещу Дончева по сигнал от Тошко Йорданов за предлагане „500 К“, бе скорострелно прекратено от прокуратурата.

Независимо от солидните аргументи на Йорданов, че срещналият се с Дончева Радостин Василев е готов да се подложи на детектор на лъжата, до този способ магистратите така и не прибегнаха. Нещо повече, от прокуратурата бе казано съвсем набързо, че доказателствата срещу Дончева са „рехави“ и хвърлиха казуса в кофата за боклук.

По този начин, макар и индиректно, Дончева получи индулгенция от правосъдието и може би сега връща жеста по някакъв типичен за нея селски начин.

Обективната публика няма как да не си даде сметка, че таймингът на сегашните приказки в защита на закостенялата съдебна система е твърде подозрителен. Години наред Дончева громеше „безконтролната“ власт на прокуратурата, а в момента, в който ДПС реши да подкрепи предложените от ПП-ДБ промени в посока ограничаване на правомощията на държавното обвинение, тя внезапно направи салто мортале.

Паметливи юристи припомнят, че престоят на Дончева като прокурор бе рекордно кратък. Тя бе изхвърлена по личното предложение на тогавашния обвинител номер 1 Иван Татарчев, което бе одобрено от Висшия съдебен съвет. Затова да се изказват подобни „специалисти“ по такива важни теми като Съдебната система, е перверзия.

Добре е да го осъзнаят най-после и водещите в телевизиите, които канят нахаканата госпожица, а за самата нея ще е по-добре да отиде до зоомогазина, да си купи едно коте и да си играе с него или просто да се пенсионира и да гледа сериали, докато шие любимите си гоблени, които изобилстват в спалнята ѝ.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук