Защо уволниха Люба Кулезич? Кой е следващият? Започва ли лов на вещици? Истината само тук!

0
1298

Лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев издаде, че у нас започва „лов не вещици“ и разчистване на политическияи медиен пейзаж. 

Има цял списък с неудобни хора, които трябва да бъдат дискредитирани и унищожени в публичното пространство. Това е мълчаливата опозиция, която не е в парламента. И която още не е подчинена на Борисов, категоричен е Георгиев.

Решението за чистката е взето на тайна среща, в която са участвали Цветан Цветанов,  Менда Стоянова,  главният секретар на МВР и още няколко верни на властта и е съгласувано с Цацаров. Лидерът на „БОЕЦ“  е получил информация от лица, които са били информирани за тайната среща, но не са присъствали лично. Обаче са имали достъп до информацията от нея.

Дебелите са уплашени. Те искат в България да няма опозиция, да няма недоволни и да се представят пред ЕС  като единствени достойни управляващи и подкрепяни напълно от народа. Много ги  боли истината, страхуват се от нас, но това  ни амбицират още повече да  водим битката  срещу управляващата  мафия и нейните слуги до край! – заканва се Георгиев.

Според него страх тресе кочината и  до края на годината репресиите и натиска срещу неудобните за властта българи силно  ще ескалират.  Целта е на няма неудобни. Да се стъпче свободата на словото, да се смачкат по всякакъв начин инакомислещите, да продължат да се крият мафиотските сделки и никой да не ги изкарва на светло. И да не изгубят властта.

В списъка освен организацията БОЕЦ са журналистите от сайта Биволъ,  журналисктата Люба Кулезич, други изявени журналисти, адвокат Николай Хаджигенов и отявлени опозиционери.

Още докато Георгиев написа това, Люба Кулезич бе уволнена.

„Честно казано“ на Люба Кулезич бе неочаквано свалено от ефир. И то  предупреждение и каквото и да било  обяснение  от BIT започнаха да излъчват повторения на стари предавания. Главният редактор Сашо Диков измънка, че това станало, защото направила неуместен коментар в ефир във вторник. Стажантът видимо притеснен обясни, че договорът на Кулезич и без това изтичал. Той се закле, че никой не му е оказвал натиск и няма намеса отвън, но нямаше кой да му повярва.

Очакват се удари и срещу други неудобни журналисти, както и политици. Търсят се всякакви компромати срещу тях, а предворните медии ги тиражират охотно.

Само че ударът срещу свободата на словото напомня на един друг строй,  който в момента всички отричат.

А ударът срещу опозицията обикновено е бумеранг.

И рано или късно се стоварва върху главите на поръчителите.

Както казва Вапцаров: „Защо така жестоко жилиш, в предсмъртен ужас може би“?

Явно управляващите се чувстват притиснати към стената.

Нищо чудно утре да забранят и социалните мрежи.

Да, ужасът е огромен.

Безсилието още повече!

И това се вижда всеки ден от всички.

Дори от страхливците с милиардите в офшорки, които ни управляват!

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук