За награда! Печка и грамота за Сафет, който спаси щъркели от измръзване

0
1450

Печка и грамота от министъра на околната среда и водите получи Сафет Халид, който спаси от измръзване щъркели в силистренското село Зарица. Днес състоянието на щъркелите провери лично заместник-министърът Красимир Живков.

Посещението на заместник-министъра в Зарица е започнало от кметството, където той, заедно с експерти на Зелени Балкани, се е запознал с актуалната ситуация. След това се е отправил към селскостопанския двор, в който са настанени и самите щъркели:

„Щъркелите са в една отделна стая в бившия стопански двор, който се използва от Халид. Отделени са от семейството в друга стая. Важното е, че заключението на Зелени Балкани е, че птиците са в добро състояние и с подобряване на времето трябва да бъдат изведени в естествена среда“, каза заместник-министърът.

Грамоти и печки за други спасители на прелетни птици, които публикуваха снимки със спасените от тях животни, няма да има, стана ясно от думите на Красимир Живков. Ето и съвета на експертите към тях:

Гражданите, намерили бял щъркел в безпомощно състояние, може да се обръщат за съдействие към Държавните горски стопанства или съответната община, съветват още от Министерството на околната среда и водите.

/дарик

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук