ЗА ПЪРВИ ПЪТ! Путин открехна завесата за личния си живот! Руският президент проговори за мистериозните си щерки и внуци (СНИМКИ)

0
1208

„Дъщерите ми живеят тук, в Москва, в Русия, напук на всички слухове. Занимават се с научна дейност. Водят нормален, редови живот. Наскоро станах дядо за втори път“. Това разкри държавният глава на Русия Владимир Путин, който открехна завесата за поколението си за първи път по време на днешната традиционна пряка връзка, по време на която цял свят му задава въпроси.

Знае се, че Путин има две дъщери – Мария и Екатерина, но никой не ги е виждал като големи и в медиите витаят само предположения за това къде живеят и с какво се занимават. 

Още преди развода на държавния глава на Русия с Людмила Путина медиите му приписваха и няколко деца от прочутата гимнастичка Алина Кабаева, следейки за периодичните изчезвания на засуканата млада дама, която израсна от именита спортистка до депутат. Новините за деца на Путин от красавицата обаче не са потвъредни по никакъв канал, въпреки че се появяват периодично в средствата за масова информация.

Внуците ми ходят на детска градина, не искам да растат като принцове и крале, подчерта днес Владимир Путин и допълни, че, ако им каже имената и възрастта, няма да ги оставят на мира. Това е моята позиция и искам разбиране, призова Путин.

Много малко информация е достъпна за Мария и сестра й Екатерина, тъй като, както призна говорителят на руския президент, около дъщерите си Путин изисква онова, което във физиката се нарича „затворена система“ .

Мария, известна още като „Маша“, е родена в Ленинград, сегашен Санкт Петербург, през април 1985 г. и е кръстена на майката на Путин.

И Мария, и сестра й са посещавали немска езикова гимназия и държавния университет в Санкт-Петербург, където Мария е следвала биология, а Екатерина е завършила магистратура по азиатски езици и култури.

Липсват официални портрети на Маша и Катя като възрастни, но снимка на Мария наскоро все пак се появи във Facebook, откъдето бе копирана и препубликувана от украински новинарски уебсайт — което според фотоагенцията „Централноевропейски вести“ е вбесило Путин. Ето и единствената снимка на двете му дъщери, качена официално на сайта на президентството

Единствената снимка на дъщерите на Путин, качена на сайта на президентството

Твърди се, че Мария живее в Холандия с гаджето си. Тя е живяла с приятеля си Йорит Фасен в мезонет във Ворсхотен, богато провинциално селце в южна Холандия, недалеч от Хага.

Холандските медии твърдят, че Владимир Путин е посетил дъщеря си и партньора й миналата година, но неговите говорители отричат да е имало такова пътуване.

Фасен е мениджър в руската държавна газова компания „Газпром“.  Той е заемал висши роли в „Газпром“ и производителя на тръбопроводи „Стройтрансгаз“ и се оказа в центъра на вниманието на медиите, след като според някои източници е бил пребит от бодигардове на руския банкер Матвей Урин в пътен инцидент в Москва през 2010 г.

Мария според слуховете пребивава приблизително еднакво време в Русия и Холандия, като двойката остава част от вътрешния кръг от най-близки до Путин хора.

Подробностите около живота на сестра й също се пазят в дълбока тайна

Има непотвърдени публикации, че Екатерина е имала намерение да се омъжи за сина на южнокорейски адмирал, но биографията й също е забулена в мистерия.

Обучението и възпитанието им в голяма степен е било повлияно от различните заемани от баща им работни места, най-вече от престоя му първоначално като агент на КГБ в Източна Германия.

Семейството се връща в Русия през 1991 и се мести в Москва през 1996, когато Мария, по това време на 11 години, е записана от Путин в немската гимназия „Фридрих Хаас“.

По-късно, когато той оглавява „тайната полиция“ ФСБ и става премиер, Мария напуска  това училище, и тя и впоследствие и нейната сестра са се обучавали в домашни условия от съображения за сигурност.

Путин упорито твърди, че и двете му дъщери живеят в Москва. Руският президент винаги е отричал, че дъщеря му е в Холандия – и в телевизионно интервю заяви, че „и двете ми дъщери живеят в Москва, където съчетават висшето си образование с почасова работа. “Гордея се с тях,“ заявява Путин.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук