За 3-ти Март на Шипка не каним Путин, но каним Ердоган

0
1922

За честванията за освобождаването на България от Османско иго на Шипка българската власт не покани руския президент, но покани турския – Реджеп Таип Ердоган. (Припомняме, че през 2014г. не беше поканен никакъв представител на Русия на честванията за освобождението на България)

Поводът за това решение на българските власти са, че в днешно време сме много по-близки политически с Турция, отколкото с Русия.

Един от основните аргументи на гербаджиите е това, че в България е пролята много повече турска кръв, отколкото руска. В България много повече турски военни са загубили живота си, отколкото руснаци.

Според реформаторите пък освобождението на България е изключително спорно за българската история. Според тях след 1878г. в България са настъпили много по-лоши времена, отколкото преди Русия да нападне Османската империя.

Мнението на независимите и вече бивши представители на ДПС – Лютви Местан и останалите учредители на ПП ДОСТ е, че Османската империя е била най-добрият съюз, в който е членувала България и че българите никога не са живели по-добре, отколкото по времето на Османската империя.

От Патриотичния Фронт не са дали мнение по скандалното решение на организаторите на честването на Шипка.

Като цяло това решение развива много теми за разговор, които биха могли да бъдат коментирани.

В резултат на подобни решения българите в Лондон решиха да честват освобождението на България пред руското посолство, защото се почувстваха предадени от българските власти.

Сега остава да чакаме и да видим дали Ердоган ще приеме да пристигне на Шипка и да бъде освиркван от събралите се българи на честването.

Да не забравим да благодарим на Росен Плевнелиев, Бойко Борисов и на всеки гербаджия, реформатор и псевдопатриот за това историческо признание.

източник: podoko.eu

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук