Звезда от филма „Момчето си отива“ стана клошарка…

0
1484

Една от звездите на филма „Момчето си отива“, актрисата Христина Русева, от две години се е превърнала в клошарка, пише столичен ежедневник. Тя рови по кофите на централната улица в Сливен, споделя приятелка на Христина – Емилия Узунова.

Жената търси помощ за изпадналата си приятелка, тъй като се притеснява, че идващата зима и липсата на средства за храна могат да съсипят актрисата, която доскоро живеела на бул. „Толбухин“ в стара градска къща.

„Доколкото знам в сградата където живее е спрян токът, водата също. От време на време й оставям по някой лев, слагам й храна, но тя изпива всичко което има. Преди време я бяха затворили принудително в социално заведение, за да лекуват алкохолизма й, но тя избяга оттам защото искала да бъде свободна“, споделя приятелката от младини на актрисата. Според нея освен, че е пристрастена към чашката, Русева развила и психични отклонения във времето. Тя не била агресивна, но си говорела сама и често викала по минувачите на улицата. „Не е опасна, като млада имаше пари да си купува лекарства и ги пиеше, всичко беше наред, но се вече е възрастна, няма семейство и никой не се грижи за нея“, разказва с мъка Узунова.

Причината за изпадналото положение на актрисата е, че още в началото на своята кариера поради лични причини й се наложило да се върне в родния Сливен. Там работа нямало, а след 89-та и голямата конкуренция съвсем нямало работа за нея. Липсата на средства и занимание прекършили силния характер на Русева и я тласнали към алкохола. Приятелката й разказва, как я е виждала да спи с цигани за бутилка алкохол, дори и да се дрогира, но нищо не можела да направи. Не веднъж са правени опити и от други хора да й помогнат, да я вкарат в приют, но без успех, защото Русева винаги намирала начин да избяга, а днес отново е на улицата.  / Ретро.бг

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук