Зверство: Нерез изгоря живо болно куче

0
1578

Болно куче е залято с бензин, а след това изгоряно живо в Благоевград. Жестокото деяние е извършено от неизвестен извършител, съобщи Елена Янева, която е представител на неправителствена организация, грижеща се за бездомни животни.

Вчера сутринта тя отишла да нахрани животното и открила трупа и къщичката му овъглени. Наоколо се носила миризма на бензин и още димяло. Жената веднага се обадила на телефон 112 и информирала служителите на реда за случката.

Самата тя преди няколко месеца намерила малкото кутре и му направила къща до оградата на Благоевградската професионална гимназия, а след това поела грижите за него. Четириногото обаче било почти неподвижно и се наложило всеки ден да му носи храна и вода.

Припомняме, че преди седмици в района на гимназията бяха открити няколко натровени кучета. Съмненията тогава паднаха върху бивш полицай. Той е разпитан от служители на МВР.

Бездомните кучета се превърнаха в сериозен проблем по време  на предишния кмет на областния център на Пиринско Костадин Паскалев. Тогава центърът на града се изпълни със стотици четириноги, които започнаха да кръжат около баничарници, закусвални и ресторанти. Гледката на излежаващи се животни на паветата пред общината беше нещо съвсем обичайно.

Към този момент проблемът е частично разрешен с приюта за бездомни кучета, който има 72-ма обитатели.

Не са рядкост случаите на нападнати от глутници огладняли псета. Особено през зимните месеци.

Dailypress.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук