Здравко от Ритон – Циганин – Лъже, че е кореняк софиянец – Крие, че е израснал в Кърджали

0
2193

Циганска кръв кипи във вените на Здравко от „Ри­тон”, разконспирира дълбоко пазената тайна негов близък в медийните среди. Легендарният певец от най-популярния ни роден дует е със смесена кръв по дядова линия от майка си, но от срам заради провинилия се етнос Желязков и дума не искал да обели за произхода си.

В интервюта по вестници и теле­визии изпълни­телят на „Джалма” ка­тегорично заявява, че е роден и израснал в София – факт, който не съвпада с реалността. Първата си глътка въз­дух Здравко е поел в родилния дом на Кър­джали през далечната 1953 г. Голяма част от детските му години също преминават в града с преобладава­що турско население, заради което е абсолютно неправдиво да се твърди, че талантът е кореняк со­фиянец.

Мургавият ген в тялото на Здравко идва от бащата на майка му, който бил наполовина ром. Въпреки поколенията кръвта вода не става, заради което певецът буквално бил копие на дядо си – взел му мургавата кожа, тъмното окосмение, както и певче­ския талант.

Малцина от обкръжени­ето на половинката от „Ритон” обаче знаят, че в наченката му има ромско начало. Именно това е главната причина Здрав­ко да е състрадателен към неоправдани и дискриминирани хора от мургавия етнос. Естрададжията е първи поддръжник на Трайчо Талисмана, или по-известен в средите като Трайчо Цигането. В про­дължение на дълги години Желязков подпомага всячески своя най-голям фен, давайки му освен пари на ръка, свои стари костюми и непотребни вещи. За Трайчо е всеизвестно, че е от голям ромски клан, израснал е в дом за без­призорни поради факта, че родителите му едва смогвали да се грижат за останалите си 10 деца. „Че Здравко е с ромска жилка, се говореше още преди демокрацията, но колегите му винаги са го уважавали и са били толе­рантни към него, най-вече заради таланта и факта, че е качествен и добър човек, независимо от етноса му”, споделят естрададжии.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук