Зелена зона плъзва в Студентски град

0
1083
Паркирането пред общежитията по левче на час

Зелената зона да плъзне и в Студентски град и паркирането да става срещу левче в столичния квартал. В момента се прави анализ кои улици се нуждаят от такъв режим, обясни районният кмет Димитър Дилчев. Идеята да бъде въведен ред, защото паркирането в района е истински хаос, а колите се катерят и разбиват прясно направени тротоари. Освен това паркират на платното по главните булеварди и улици, което затруднява движението и води до задръствания. Ще се мисли и върху това дали да се дават годишни стикери на студентите от общежитията и каква да бъде цената. Сега живеещите в центъра плащат за една кола 100 лева за година в „зелена” зона.

Докладът с предложенията за зелената зона в студенсткото градче ще бъде готов след два месеца, след което ще се обсъди с гражданите и ще внесе за разглеждане в общинския съвет.

Районните кметове на „Възраждане”, „Лозенец”, „Средец”, „Красно село”, „Триадица” и „Оборище” в момента правят анкети с жителите дали са съгласни с въвеждането на зелена зона чрез срещи с домоуправителите или онлайн анкети. Това се налага, защото управниците на кварталите били затрупани с искания за зелена зона от хората, за да се сложи ред в паркирането.

Живеещите в район „Оборище” и около Военното НДК искат още синя зона, край Южния парк пък настояват за платено паркиране и в неделя. В район „Средец” зелената зона да тръгне и по ул. „Цар Иван Асен II“ и района между бул. „Цариградско шосе“, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, ул. „Хан Омуртаг“, бул. „ Михай Еминеско“.

Администрацията е качила анкета на фейсбук страницата си. Молби от граждани са постъпили и за зелена зона в квартал „Иван Вазов”, , „Крива река”и „Лозенец”. Кметът на Столичният район „Оборище” пита съкварталците дали искат платената зелена зона да се разшири и да плъзне от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” до бул. “Ситняково”. Освен това хората трябва да решат и дали синята зона да се разшири около парка „Заимов” . Там 191 човека са взели участие в допитването.

Безплатна жълта зона искат на „Ломско шосе” в квартал „Надежда”, като и жителите на „Люлин” и „Младост”./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук