Златна и топла есен ни очаква днес.

0
1293

До обяд валежите ще спират, най-късно в югоизточните райони. През деня на места облачността ще се разкъсва и валежи са малко вероятни. Ще духа до умерен, на север от планините временно до силен вятър от юг-югозапад, който след обяд ще се ориентира от запад-югозапад и ще отслабва. Температурите ще се повишат още и минималните ще са от 4° до 9°, а максималните между 15° и 20°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология пре БАН.

Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца и ще продължи бавно да се понижава.

По Черноморието облачността ще е значителна, след обяд по Северното Черноморие временно ще се разкъса. На места в южните райони е възможно да превали. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 15° и 17°, температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. В планините ще е предимно облачно, преди обяд на места главно в Рило-Родопската област ще превалява дъжд, на височина над 2200 метра – сняг. Ще духа до силен, по високите и открити части – бурен западен вятър, който постепенно ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 4°.

През следващата седмица по-често ще преобладава облачно време. В началото ще е почти без валежи, само на отделни места, главно в Южна България, са възможни незначителни превалявания. Ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът ще е слаб, в източната половина от страната умерен, с южна компонента. Ще бъде топло, с минимални температури предимно между 6° и 11°, максимални – между 15° и 20°. В средата на седмицата валежите ще се активизират – ще вали на много места из цялата страна, а в отделни райони сумарните количества ще са значителни. Вятърът ще се ориентира от изток. Температурите ще са с много малък дневен ход, като понижението на дневните в сравнение с предишните дни ще е чувствително.

pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук