ЗЛОВЕЩО! Вижте какво се случва с ПАРАКЛИСА НА ЧАЛГАДЖИЙКИТЕ! Ходели там да… (СНИМКА)

0
1314

Параклис, използван от чалгаджийки да си правят клипове, представлява огромна опасност за всеки, който ходи там, алармира мъж, който живее в околността и се грижи за мястото.

Става въпрос за параклиса „Свети Йоан Летни“ край язовир „Пчелина“. Мястото е невероятно красиво, което е и привлякло много изпълнителки от лекия жанр да заснемат видеата си там. В същото време параклисът се намира на върха на скала, под която има пропаст.

„Тук са идвали Глория и Поли Паскова, можеха и те да паднат долу. Само секунда невнимание и може да се случи инцидент. Доста известни са идвали да заснемат своите клипове. Цяло чудо е, че досега няма нито един инцидент. Много се притеснявам да не стане като със случая в Асеновград, където падна това 12-годишно момиченце. Всяка седмица през почивните дни идват и доста родители със своите деца, бих искал да направя нещо, за да обезопася мястото и те да се разхождат спокойно“, обясни пред изданието Ангел Коларов.

Мъжът живее до параклиса и е решил да се грижи за него. Тъй като той не е действащ, в него не идва поп. Самият Ангел съвсем доброволно решил да започне да се грижи за мястото. Той е завършил Семинарията, бил е и монах и като видял в какво положение е малкият параклис, се заел да го поддържа.
„Когато идваха чалга певиците тук, също беше опасно, сега продължава да е така. Наскоро едни хора ми дадоха малко средства и купих вар и ще варосам. Надявам се някой да се съгласи да помогне и не да даде пари, а ограда. Това е нужно, за да не стане инцидент. Самият параклис се намира над вода и може някой да падне от скалата долу, където първо има дървета, а след това е водата. Наистина си е страшничко“, разказва той.

Тази година параклисът ще навърши 666 г. от построяването си през 1350 г. През последно време все повече фотографи посещавали мястото, за да заснемат залеза. Именно техните снимки довели и до тълпи с хора, които искали да посетят красивото място, пише столичен ежедневник. В същото време обаче мястото е напълно необезопасено.

„От 2 и половина години съм тук и се грижа за параклиса. Сега, като мястото стана по-известно, се притеснявам. Нужни са около 80 метра ограда, но нямам средствата за това. Надявам се някоя фирма да дари ограда“, коментира още мъжът.

Източник: bnews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук