Змийска напаст и във Враца, влечуги плъзнаха по детски площадки

0
1557

Дъждовете и топлите дни активират и кърлежите

Със затоплянето на времето и честите дъждове напоследък по паркове и тревясали места из Враца плъзнаха змии, съобщава „Конкурент“. Сигнали за студенокръвните влечуги подадоха в редакцията ни много наши съграждани. Майките не на шега са уплашени.

Очевидци твърдят, че змии се появяват и на детските площадки, където играят малчугани. Последният случай е от началото на тази седмица в кв. Медковец във Враца. Смок, излязъл да се припича на слънце след дъждовете, стреснал живеещи на ул. „Елин Пелин“ в квартала. Преди това змия е забелязана и на ул. „Райна Княгиня“, потвърдиха наши читатели.

Експертите предупреждават, че с настъпването на горещините,  популациите от змии може да станат по-големи и ни съветват да бъдем предпазливи. Те предупреждават, че различните видове смоци или водни змии не нападат, но не бива да бъдат дразнени, защото това може да ги предизвика.

Дъждовете и топлите дни активират и кърлежите. Кръвосмучещите са опасни не само за домашните любимци, но и за хората и трябва да бъдат отстранени внимателно.

Припомняме, че първият случай на ухапан от кърлеж във Враца беше още през март.

www.blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук