Зрелищен арест: Бивш шеф на ДСК и сина му в лапите на ДАНС! Закопчаха ги за пране на 1,2 млн. долара

0
1424

Задържани са Красимир Калинкин и синът му Емилиян

Схема за пране на пари е била разкрита при операция на ДАНС в Пловдив. Бившият директор на ДСК – Пловдив Красимир Калинкин и синът му Емилиян са арестувани днес, съобщава plovdiv- online.com. Финансистът и синът са обвинени в изпирането на 1 200 000 долара. Операцията е извършена под ръководството на Окръжна прокуратура.

Днес в офиса на Финансова компания „КиК“ на бул. „Марица“  полицаите са извършили обиски и са иззели множество документи. Акцията е стартирала след разследване, продължило няколко месеца.

Според информация на „Трафик Нюз“ при операциите е използван печата на фирма, която е собственост на сина на собственика на популярното в миналото заведение „Коктейлите на Влади“. Той е имал съвместна дейност с Емилиян Калинкин, но в последствие неговата фирма е използвана при прането на пари. Мъжът разбрал какво се е случило , когато получил съобщение от НАП че дължи близо 200 бона данъци.

Калинкин старши бе шеф на ДСК- Пловдив, а в последствие и на Алфа банк. През 2007 година бе назначен и за зам. директор на Фонд „Земеделие, но  бе освободен преди да встъпи в длъжност.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук