Ивайло Калфин: Призовавам българите да накажат кандидатите за президент, които се крият от дебати!

0
1416

Президентът трябва да работи за интересите на България. Партийните интереси не трябва да пречат на важните за нацията решения. Това заяви по време на дебат в предаването „Референдум“ по БНТ кандидатът за държавен глава на Коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕН“ Ивайло Калфин. „Опитът ми като политик и в България, и извън нея в Европейския парламент, ме е научил да работя с представители на различни политически сили, политически семейства. Аз имам своите убеждения, но това не означава, че ние трябва да изпадаме в междупартийни битки и да правим държавата си заложник на тях. Партийните убеждения не трябва да пречат на това да намираме решения по националните приоритети. Особено по теми като демография, доходи и образование, които трудно могат да се определят като леви и десни. Българинът живее в тези условия и очаква позитивна промяна от политиците. Не иска да слуша как те се карат, а иска да види как предлагат дългосрочни решения поне по няколко важни теми“.
Според Калфин политиките по доходите, осигуряване на работа и добри условия на труд, са решаващи за бъдещето на нацията. Той бе категоричен още, че пенсиите трябва да бъдат индексирани по съвременните условия така, че хора с достатъчно трудов стаж, които са се оттеглили от активна трудова дейност преди да речем 20 години, не трябва да вземат в пъти по малко средства от тези, които се пенсионират в момента.
Според Ивайло Калфин бъдещият държавен глава трябва да работи за постигане на споразумение за реадмисия на бежанците и тези, които не идват от страни с военен конфликт, да бъдат връщани обратно. По думите му страната ни трябва да се утвърди отново като лидер на Балканите. За целта Калфин заяви, че ще работи за сформирането на Черноморски регион на сътрудничество и създаването на обединение на балканските държави от ЕС, което да защитава общи позиции и интереси.
В заключение кандидатът за държавен глава на Коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“ посочи, че е абсолютно недопустимо да има кандидати и то на сериозни политически сили, или подкрепени от такива, които да се укриват от дебат пред обществото.
„Призовавам българските граждани да накажат тези, които се крият от дебати, които смятат, че са си подредили играта, мача и пускат един куп „изследователи“ и „експерти“ , които да обясняват на хората кой ще спечели изборите. Нека Цачева и Радев да се явят на дебат като всички останали претенденти, да защитят тези и да оставят избирателя да прецени. Другото е подценяване на избирателите и винаги бива наказвано от хората“.
„Аз съм уверен, че хората които гласуват осъзнават ясно, че президентът не е партия, не е инициативен комитет. Избираме личности, това е мажоритарен избор. Избираме личност, която искаме да притежава и опит и качества,да има необходимата подготовка, работи прозрачно, за която знаем какво е постигнала, и която има достатъчно контакти в страната и извън нея и най-важното познава проблемите на българските граждани. Заради това призовавам хората да гласуват за нас с проф. Халачев, единствения представител сред кандидатите, носител на българската култура и духовност. Подкрепете ни с номер петнадесет за да има действителни промени в начина по който се ръководи президентска та институция“, зави в заключение Калфин.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук