Ивайло Московски: Всичко около блокадата на границата зависи от Ципрас

0
1495

Все още не са приключили преговорите на фермерите в Гърция с премиера Ципрас, едва когато те приключат, можем да кажем дали пак ще има блокада на границата ни с тях или не. Това каза в студиото на bTV Ивайло Московски. Той изнесе и списък с датите на блокадите на българо-гръцката граница от 2007 година досега. При всички случаи е информирана Европейската комисия, но някаква реакция от Брюксел или от Атина няма.

„Януари и февруари гръцките фермери няма какво да правят, поставят някакви неизпълними изисквания към правителството си и блокират границата. Защо не блокират пристанищата, които превозват хора и товари към Италия, това ще има повече ефект”, попита министърът на транспорта.

Московски посочи, че в Гърция признават незаконността на тези действия на фермерите, но правителството бездейства и не предприема нищо за прекратяването на тези блокади. „Призивът на Брюксел беше да си решим сами този проблем, тъй като той е локален. Но с блокадата се нарушава европейския принцип за движение на хора и стоки“, каза още Московски. /БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук