Иванчева изплашила инвеститорите в „Младост“

0
9332

Кметицата на столичния квартал „Младост“ Десислава Иванчева изплашила инвеститорите.

Това стана ясно от поредния разговор по казуса.

Валентин Захариев, собственик на имот в „Младост“, обясни пред Нова тв как се бавят решения по законни разрешения за строеж в района. Жалби са подадени до главния архитект на София и до кмета Йорданка Фандъкова.

Администрацията на района изобщо не се притеснявала от жалбите. Заради забавянията имало и откази на купувачи от проекта му заради неясноти кога ще се случи обектът.

Не съм изненадан, сподели Захариев в отговор на въпрос дали се е учудил като е видял Иванчева с белязани пари по време на ареста.

За строежа на неговия терен нямало възражения от страна на жителите на „Младост“.

Пиарът на „Младост“ Петър Кърджилов обясни, че парцелът на Валентин Захариев граничи до парк и при реализация на обекта ще повлияе на екосистемата.

Собственикът отрече неговият обект да епосоченият от Кърджилов. Иначе пиарът обясни, че целта е да сезапази биологичното разнообразие в парка.

Самият архитект Здравко Здравков обвини Десислава Иванчева в административен произвол. Редица преписки забавила кметицата.

Припомняме, на 17 април кметът на столичния район „Младост“ бе показно арестувана в центъра на София. Тя престоя часове наред на улицата, заобиколена от полицаи, служители на прокуратурата и на антикорупционната агенция. Арестът стана ден преди обявената пресконференция за опасността от застрояване на зелените площи в района и седмици след като Иванчева бе сезирала прокуратурата за съмнения за фалшификация на документи от страна на инвеститор. На 20 април Спецсъдът остави за постоянно в ареста Десислава Иванчева.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук