Иван Евстатиев остава в ареста

0
614
Снимка: bTV

Бившият кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев остава в ареста с обвинение за изнасилването на 16-годишно момиче. Това реши съдът в Панагюрище тази вечер.

„Не съм виновен. Няма нищо такова“, бяха единствените думи, казани на влизане в съдебната зала от Иван Евстатиев. Той бе докаран при засилени мерки за сигурност малко преди 16 часа в Районния съд в Панагюрище с полицейски бус от Пазарджик. По искане на адвокатите му съдия Диана Стателова обяви, че заседанието ще е при закрити врати заради детайли от интимен характер, въпреки че десетки съграждани на Ирина от Стрелча настояваха да присъстват в залата. Началото на пледоариите закъсняха доста, тъй като защитниците на Иван Евстатиев поискаха да се запознаят обстойно с материалите по делото. Освен това адвокатите не позволиха на журналистите да снимат в съдебната зала преди започване на заседанието.

Ударите върху Иван Евстатиев продължават да валят – оказаха, че той вече не е декан на филиала в Пазарджик на ВУАРР-Пловдив, а заповедта му за освобождаване от длъжност от Земеделския колеж е издадена на 15 януари (петък). В Стрелча се заговори, че съпругата на екскмета възнамерява да поиска развод. Тя живеела в Пловдив, където били постоянните адреси и на сина и дъщерята на Иван Евстатиев.

Десетки съграждани на бившия стрелчански кмет се събраха пред съда. При изнасянето му те го освиркаха, а по-рано през деня се заканиха, че ако не бъде произнесена справедлива присъда, ще се саморазправят с него./Труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук