Иван Костов: Борисов се опитва да успокоява страстите, а Радев назначава свои близки за съветници

0
2348

„Бойко Борисов се опитва да успокоява страстите“, каза в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия бившият премиер Иван Костов по повод политическите скандали в страната. Според него не е нормално да имаме конфликти по време на нашето европредседателство. “ Ако го допуснем, ще стане ясно, че не сме за ЕС. И ще удовлетворим политиката на Кремъл“, поясни Костов. Според него не Европа била против Русия, а Русия била агресор.

 „Путин воюва срещу Европа и в негов интерес е да предизвика разпадане на Европейския съюз, така че това са основателни негови действия-фалшивите новини, внушенията за разпад на ЕС“, каза Костов.

В държавните институции отиват хора, които не са успели в частния бизнес. А в частните фирми се струпвал интелектуалния капитал на България. Заради това се стигало до роднински назначения и изразът „всички сме братовчеди“ добивал тъжен смисъл.

„Пролетариатът се оказва в политическата ни класа. Кои са му съветниците на нашия президент – негови приятели и близки от военния му период. Ами съпругата му? Това говори за ниво на политическата класа“, каза Костов.

Костов се закле, че не е взел един пирон от приватизацията и не е назначил нито един свой роднина във властта.

Иван Костов е категоричен, че повече никога няма да се върне в политиката, защото платил висока цена. Родителите му починали, защото не могли да издържат на напрежението. „Ние не сме чак толкова голямо семейство и с толкова много енергия, че да излъчим още един политик“, каза Костов. Той призна, че жена му го предупредила да внимава какво говори, когато го изпратила тази сутрин на интервю.

pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук