ИГРАТА ЗАГРУБЯ! Митко който „преби“ възпитателка в Смолян пред ДЕЙЛИ ПРЕС: Директорката ме заплашва с побой! Едно прерязване на вените не е най-добрият изход от порочния кръг?!

0
291850
Снимка: Петър ХРИСТОВ, ФОТОРЕПОРТЕР НА ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ dailypress-bg.com.

Репортер: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС – СОФИЯ

Самата Виляна Ризова го заляла с кафе, блъскала, крещяла, когато разбрала за жалбата, написана до нашата медия

Войната на 16-годишния Митко Борисов и директорката на Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи в град Смолян Виляна Ризова може да вземе жертви, научи само и единствено Информационна агенция „Дейли Прес“.

Поредната му жалба до Държавна Агенция за закрила на дето (ДАЗД) срещу неуредиците там, взривило обстановката и срещу него били насъскани по-големите, за да го бият. Митко твърди пред агенция „Дейли Прес“, че не е пребивал възпитателката Пенка Пойдовска момчето твърди, че тя лъже пред медиите.

Това разказа самият той по телефона на „Дейли Прес“, разтреперан и заяви, че няма да се върне в Центъра поне тази вечер, защото го е страх за живота му.

Самата Виляна Ризова го заляла с кафе, блъскала, крещяла, когато разбрала за жалбата, написана до нашата медия, до Държавна Агенция за закрила на детето (ДАЗД).

Тези заплахи не за първи път са отправяни към него, и вероятно няма да са последни.

До редакцията ни той е пратил поредното си писмо, което са получили и други институции със заглавие  „Защо ние сираците мълчим 21 дни?“.

Той отново разказва цялата драма с „пребитата“ въпитателка, тоталната липса на реакция в институциите и покриването на истината от тях. За всички и всякакви отношения между ръководство и деца в центъра.

Чужди медии потърсиха Митко чрез агенция „Дейли Прес“ и той пред тях разказа същите страховити неща. Може би евентуално тогава прокуратурата ще се самосезира и ще разнищи всички нарушения, а сигурно ще открие и престъпления във въпросния център.

Дано Митко да не го пребият и да оцелее, за да види, че все пак справедливостта  ще възтържествува. В противен случай кой може да го убеди, че едно прерязване на вените не е най-добрият изход от порочния кръг?!

Както вече „Дейли Прес“ пися, че „нападението“ е станало на 20 септември – по време на нощното дежурство на Пенка Пойдовска, но полицията в Смолян оповести информацията за него чак вчера.

Пойдовска, която е служител социални дейности в центъра, е била „заплашвана“ и преди „нападението“. Младежът „издебнал“ жената и ѝ „нанесъл множество удари с юмруци и метална лопатка“. 

Пенка Пойдовска все още е в болница и в „шок“ от „случилото“ се. Тя е „категорична“, че никога повече няма да се върне на работа в центъра за деца с увреждания в Смолян.

Това не е било първият инцидент с младежа. Срещу него е започнато досъдебно производство за „хулиганство“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук