ИДИЛ пое отговорност за касапницата в Ню Йорк! Неподозирани разкрития за семейството на терориста!

0
1227

звършителят на атентата в Ню Йорк, който отне във вторник живота на осем души, е „воин“ на „Ислямска държава“.

Това заяви вчера джихадистката групировка, цитирана от САЙТ – американския център, специализиран в следенето на джихадистки движения в интернет, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

„Един от воините на „Ислямска държава“ атакува кръстоносци на улица в Ню Йорк“, се казва в статия на онлайн седмичника на групировката „Ан Наба“.

„По волята на Аллах операцията вся страх в Америка на кръстоносците и ги накара да засилят мерките за сигурност и механизмите за ограничаване на имигрантите в Америка“, допълва изданието.

Извършител на атентата с пикап е 29-годишният узбек Сайфуло Саипов, който също заяви принадлежност към „Ислямска държава“ и каза, че е „горд“ с постъпката си. Според властите на Ню Йорк Саипов е следвал инструкции от „Ислямска държава“
.
През последните години ИД приканва в интернет поддръжниците си да използват превозни средства, ножове и други лесно набавящи се средства за убиване. От средата на 2016 г. смъртоносни нападения с превозни средства имаше в Англия, Франция и Германия, отбелязва АП.

Президентът Доналд Тръмп заяви, че би му се искало да изпрати Саипов в затвора в Гуантанамо, но отбеляза, че там съдебната процедура е по-бавна от тази на американската федерална съдебна система.

Но тази възможност отпадна, след като прокуратурата повдигна обвинения в тероризъм на узбекския имигрант във федерален съд в Ню Йорк.

„Трябва да се действа бързо. СМЪРТНА ПРИСЪДА“, написа Тръмп в Туитър няколко часа, след като туитна за пръв път, че Сайфуло Саипов трябва да бъде осъден на смърт.

Родителите – светски узбеки

Родителите на атентатора от Ню Йорк са светски и „обикновени“ узбеки, които живеят комфортно в предградие на Ташкент.

Радио Свободна Европа цитира пожелали анонимност съседи на семейството на Сайфуло Саипов. Според тях родителите на Саипов притежават малка сергия за дрехи на местен пазар, имат кола и са собственици на къщата си. Те живеят в предградието на Ташкент Уштепа, а преди това са били в апартамент в столичен квартал на средната класа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук